Data: 23.11.2011

Domeniul public al Sectorului 1, eliberat de parcagii

Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei au început, miercuri, 23.11.2011, o acțiune comună de eliberare a domeniului public de parcagiii care ocupă abuziv locurile de parcare. Poliția Locală a Sectorului 1 și Poliția Municipiului București au lucrat în comun și vor lucra în continuare pentru eliberarea locurilor de parcare de pe domeniul public, blocate abuziv de persoane fizice sau juridice.

În urma acțiunii de astăzi, au fost aplicate 24 de sancțiuni și au fost confiscate peste 60 de dispozitive de blocare a locurilor de parcare. De asemenea, polițiștii locali au confiscat suma de 1575 lei, bani câștigați nelegal de parcagii în cursul zilei de astăzi.

"Parcagiii se comportă ca niște interlopi. Oamenii plătesc, de fapt, o taxă de protecție din teama de a nu le fi avariată mașina. A venit vremea ca bucureștenii să-și parcheze liniștiți mașinile fără să mai plătească taxă de protecție acestor indivizi. A venit vremea ca locurile de parcare ale bucureștenilor să fie eliberate de căpriori și navete de bere. Șmecherii care le folosesc trebuie să înțeleagă că domeniul public nu este propria lor moșie", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

"Alături de Primăria generală, primarii de sector trebuie să se implice mai ferm în combaterea acestui fenomen. El înseamnă nu doar un abuz la care şoferii bucureşteni sunt supuşi zilnic, nu doar nesiguranţă faţă de proprietatea privată (autoturismele celor care refuză să plătească sunt în pericol), ci şi o problemă de evaziune fiscală. Împreună cu primăriile de sector trebuie să declarăm război total parcagiilor ilegali. În colaborare cu Primăria Sectorului 1, dăm  astăzi un semnal extrem de important în acest sens", a declarat, la rândul său, Primarul General, Sorin Oprescu.

Autoritățile locale fac apel la bucureșteni ca ori de câte ori se confruntă cu persoane care solicită ilegal taxă pentru un loc de parcare în Sectorul 1 să sune la Poliţia Locală - 021/9540 - pentru ca agenţii să poată interveni imediat.

Această campanie de eliberare a locurilor de parcare va fi una de durată, pentru că acest fenomen nu poate fi stopat definitiv într-un termen scurt. Primarul Andrei Chiliman a dat, însă, asigurări că pentru acest tip de activitate vor exista suficiente forțe de intervenție ale Poliției Locale.

Este prima acțiune comună cu Primăria Generală dintr-o serie mai largă, menite să curețe Bucureștiul de abuzurile celor care consideră orașul proprietatea lor: rețelele de cerșetori, vânzătorii de obiecte furate care au transformat intersecțiile în tarabele lor, dar și de cei care sfidează regulile bunului simț și își parchează mașinile în disprețul cetățenilor.

"Acest tip de acțiune are efect doar prin efortul coordonat al Primăriei Generale și al primăriei de sector. Mă bucur că Sorin Oprescu confirmă faptul că este un partener al meu. Un partener care, spre deosebire de predecesorii săi, înțelege faptul că Bucureștiul poate fi administrat doar în echipă, fără orgolii personale și abordări politicianiste", a mai precizat Primarul Andrei Chiliman.

În contextul acestui parteneriat, Primăria Sectorului 1 și Primăria Generală discută și soluții pozitive pentru rezolvarea, măcar parțială, a situației parcărilor și a fluidizării traficului.

"Am discutat cu primarul general posibilitatea eliminării indicatoarelor de oprire interzisă acolo unde este posibil acest lucru, atât pe marile bulevarde, cât și pe străzile secundare unde nu ar fi periclitat traficul. Acest tip de măsură ar aduce un plus de câteva sute de locuri de parcare numai pe raza Sectorului 1", a mai afirmat Primarul Andrei Chiliman.



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com