Data: 17.02.2012

Anunț către locuitorii Sectorului 1

Stimaţi cetăţeni,


În Sectorul 1 activitatea de deszăpezire s-a desfășurat în condiții satisfăcătoare în toate cele trei săptămâni cu căderi masive de zăpadă.

Conform deciziilor Comandamentului de Deszăpezire de la nivelul Municipiului București, în zilele cu ninsori abundente, utilajele Romprest au fost utilizate cu prioritate pentru deszăpezirea arterelor principale, apoi a străzilor secundare pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri, precum și alte instituții publice.

În perioada critică, aceste utilaje s-au aflat în permanență la dispoziția Primăriei Municipiului București.

Odată deblocate arterele principale și cele secundare pe care sunt situate obiective sociale, utilajele au revenit sub comanda Sectorului 1, imediat demarând activitatea de  înlăturare a zăpezii de pe străzile secundare.

Ca urmare a acestei strategii, în toată această perioadă, Sectorul 1 nu a fost blocat. Arterele principale și majoritatea străzilor secundare pe care se află situate obiective sociale au fost circulabile în timpul intemperiilor.

Chiar dacă au existat unele inconveniente pentru locuitorii străzilor secundare (unele persoane nu au putut pleca de acasă cu mașina personală), căile principale de comunicații de pe raza Sectorului 1 au fost deblocate în proporție de 100%.

Trebuie menţionat că, în București, cantitatea de zăpadă căzută în cele trei săptămâni a fost una însemnată, depășind recordul din ultimii 15 ani.

Suprafața străzilor principale și secundare din Sectorul 1 însumează peste 5.000 km², ceea ce înseamnă un total de peste 4.000.000 m³ de zăpadă căzută în cele trei săptămâni de ninsoare. Până în prezent, au fost încărcaţi şi transportaţi în afara oraşului peste 110.000 m³ de zăpadă.