Data: 05.04.2012

Sectorul 1: Oamenii străzii din zona Gării de Nord, ridicaţi de Poliţia Locală

Zeci de oameni ai străzii care locuiau în canal sau în adăposturi improvizate în zona Gării de Nord au fost ridicaţi în această dimineaţă de Poliţia Locală Sector 1.

Pentru a asigura protecţia riveranilor şi a persoanelor care tranzitează această zonă, agenţii locali au făcut ample controale în Parcul Gării de Nord și în părculeţul din faţa Policlinicii CFR pentru a-i depista şi ridica pe oamenii străzii care şi-au încropit adăposturi improvizate.

În plus, poliţiştii locali i-au ridicat şi pe oamenii străzii care se adăpostiseră în reţeaua de canalizare din această zonă, ulterior reprezentanţii RADET sigilând gurile de canal.

Persoanele legitimate şi cele suspecte au fost conduse la sediul Serviciului 1 Ordine şi Linişte Publică din Calea Griviţei nr. 208-210, iar pentru minorii lipsiţi de supravegherea părinţilor a fost demarată procedura în vederea instituţionalizării lor în Centrele de Plasament aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1.

"Prin această amplă acţiune ne-am propus combaterea cu fermitate a fenomenelor de cerşetorie şi vagabondaj din zona Gării de Nord. Oamenii certaţi cu legea care se adăpostiseră aici erau o reală problemă pentru siguranţa cetăţenilor care locuiesc sau tranzitează această zonă. Totodată, devenise inacceptabil transformarea Parcului Gării de Nord, reamenajat de către Primăria Sectorului 1 în urmă cu câţiva ani, în dormitorul de sezon al persoanelor fără adăpost", a declarat Directorul Adjunct al Poliţiei Locale Sector 1, Iosif Bălan.

Totodată, cu această ocazie au fost strânşi de către Poliţia Animalelor Sector 1 şi zeci de câini fără stăpân din zona Gării de Nord care, ulterior, au fost cazaţi în adăpostul de pe Şoseaua Odai nr. 3-5. După finalizarea acţiunii, reprezentanţii Romprest au salubrizat şi igienizat întreaga zonă.

Acţiunea Poliţiei Locale Sector 1 a avut ca obiective asigurarea ordinii şi liniştii publice, depistarea persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în Municipiul Bucureşti, a minorilor lipsiţi de supravegherea părinţilor şi  a persoanelor fără adăpost, depistarea şi reţinerea persoanelor date în urmărire la nivel naţional sau local şi predarea lor către organele competente, precum şi depistarea şi strângerea de pe străzi a câinilor fără stăpân.

La această intervenţie au luat parte agenţi ai Serviciului Intervenţii Rapide din cadrul Poliției Locale, angajaţi ai Poliţiei Animalelor Sector 1, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, Romprest şi RADET.





Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com