Data: 14.06.2012

Mai responsabili! Elevii din Sectorul 1 au învățat să protejeze mediul

Peste 2.000 de elevi de clasa a IV-a din 38 de școli din Sectorul 1 au învățat, pe parcursul anului școlar 2011-2012, să fie responsabili față de mediu, în cadrul programului de educare ecologică "Lumea ta? Curată!", o campanie a Primăriei Sectorului 1, Fundației Prais și Companiei Romprest.

Ajuns la cea de-a patra ediţie, programul "Lumea ta? Curată!" și-a propus formarea în rândul copiilor a obiceiului de a recupera materialele reciclabile atât la şcoală, cât şi în timpul liber, valorizând astfel respectul acestora faţă de natură şi mediu.

Copiii au creat şi expus aproape 600 de obiecte decorative din materiale reciclabile ce au intrat în concurs, iar câștigătorii la nivelul fiecărei școli au fost premiați joi, 14 iunie 2012, în cadrul unei ample ceremonii, la Școala nr. 12 "Herăstrău", unde au fost expuse cele mai bune lucrări din fiecare școală participantă la program.

"Din respect pentru mediul în care trăim şi faţă de semenii noştri, am decis să iniţiem un program de informare a elevilor şi să le dezvoltăm o atitudine sănătoasă faţă de mediul înconjurător şi faţă de societate", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

În cadrul celor 3 concursuri şcolare din acest an, elevii au colectat selectiv în numai o lună, 74 metri cubi de hârtie şi 33 de metri cubi de plastic, ca rezultat al consumului lor curent. Rezultatele au fost înscrise pe site, generându-se automat topul celor mai active şcoli din Sectorul 1.

Compania de salubrizare Romprest a asigurat colectarea selectivă din şcoli, iar specialiştii săi au participat la lecţiile deschise. Cele 38 de şcoli din Sectorul 1 au fost dotate cu pubele pentru colectarea selectivă a hârtiei şi plasticului.

"Am remarcat şi în acest an, o vie implicare a copiilor şi a cadrelor didactice în proiect, rezultatele fiind mult peste aşteptările noastre. Este un moment de bucurie pentru noi toţi, să premiem grija tinerei generaţii faţă de mediu.", afirmă Adriana Calcan, Manager Comunicare şi Marketing Romprest.

În cadrul acestui proiect, elevii au mai primit gratuit o carte educaţională extracurriculară şi au avut acces, alături de membrii familiilor (părinţi, rude, prieteni), la informaţii pe platforma on-line: www.lumeatacurata.ro.

"Colectarea selectivă a deşeurilor se înscrie în preocuparea constantă pe care Primăria Sectorului 1 a arătat-o în ultimii ani pentru protecţia mediului. Vrem să avem siguranţa că deşeurile ajung să fie reciclate, nu aruncate la groapa de gunoi. E de datoria noastră să facem ceva pentru a proteja mediul înconjurător şi pentru a păstra oraşul curat. Trebuie să respectăm locul în care trăim și să avem grijă de sănătatea noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor viitoare!", declară Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.


CÂŞTIGĂTORII CONCURSURILOR "LUMEA TA? CURATĂ!"


Concursul de obiecte realizate din materiale reciclabile, câştigătorii pe sector

Locul I
Radu Zamfir Bratu – Şcoala pentru Surzi nr. 1

Locul II
Alexandru Radu Săracu
– Şcoala cu clasele I-VIII nr. 175 "Sf. Nicolae"

Locul III
Andrei Dumitru
– Şcoala cu clasele I-VIII nr. 12 "Herăstrău"



Concursul de colectare selectivă a deşeurilor din hârtie şi plastic, câştigătorii pe sector

Locul I
Liceul Teoretic "Nicolae Iorga"


Locul II
Şcoala Nr. 12 "Herăstrău"

Locul III
Liceul Catolic "Timotei Cipariu"




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com