Data: 06.11.2012

Finanțiștii locali din Sectorul 1, instruiți cu fonduri europene

Peste 120 de angajați ai Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1 și-au îmbunătățit, cu fonduri europene, cunoștințele și competențele în domeniul achizițiilor publice, relațiilor publice, egalității de șanse, dezvoltării durabile, ECDL, managementul proiectului, combaterea și prevenirea corupției.

Proiectul "Instruirea angajaților, o valoare adăugată administrației publice locale", derulat de Primăria Sectorului 1 în perioada septembrie 2011-noiembrie 2012, și-a propus dezvoltarea capacității administrative prin creșterea nivelului de cunoștințe și expertiză a 123 de angajați ai Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale.

Conferința de încheiere a proiectului a avut loc marți, 6 noiembrie 2012, la Hotel Ramada Majestic - Sala I.L. Caragiale. La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, ai societăţii civile, specialişti în domeniul politicilor publice din universităţi, organizaţii neguvernamentale, precum şi alţi factori interesaţi.

"Profesionalizarea permanentă a funcţionarilor a fost o prioritate de când am preluat mandatul de primar. Strategia de dezvoltare a Sectorului 1 se bazează pe maximizarea investiţiilor, prin disciplina fiscală. Am devenit cea mai bogată comunitate din România tocmai datorită faptului că această relaţie, între investiţii şi colectare, a funcţionat perfect. Am convingerea că acest proiect va aduce plus valoare în activitatea finanțiștilor din Sectorul 1", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, codul SMIS 16696. Prin acest proiect de pregătire şi perfecționare a funcționarilor publici, contribuabilii din Sectorul 1 vor beneficia de servicii mai transparente și mai eficiente.

Valoarea totală a proiectului, aprobată prin contractul de finanţare nr. 270 / 24.05.2011, este de  813.168,12  lei (fără TVA) din care:
• 691.192,90 lei – valoare nerambursabilă cofinanţată din Fondul Social European, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă a proiectului
• 105.711,85 lei – valoare nerambursabilă din bugetul naţional, reprezentând 13% din valoarea eligibilă a proiectului
• 16.263,36 lei – finanţarea eligibilă a beneficiarului, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Obiectivul și scopul proiectului au fost îndeplinite în cele 18 luni de implementare a proiectului. Rezultatele principale ale acestui proiect au fost:
• 8 module de instruire;
• 192 de participanți la cursuri;
• informarea mediului de afaceri local, instituţiilor publice, mass-media şi cetăţenilor Sectorului 1 asupra dezvoltării resurselor umane şi asupra unui exemplu de bună practică desfăşurat în cadrul D.G.I.T.L. Sector 1, prin intermediul organizării a două conferinţe de promovare a proiectului;
• eficientizarea serviciilor şi creşterea profesionalismul angajaţilor;
• dobandirea competenţelor în diferite domenii a personalului instruit şi realizarea unui proces de învăţare continuă în cadrul instituţiei.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com