Data: 11.01.2013

Utilajele Romprest împrăștie materiale anti-îngheț pe străzile Sectorului 1

Zeci de utilaje ale companiei Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, au început să împrăștie, încă de vineri, 11 ianuarie,  ora 5 dimineață, soluţii anti-îngheț și anti-derapante pe arterele principale şi secundare precum şi în zona intrărilor în unităţilor sanitare din Sectorul 1. 

Până la ora transmiterii acestui comunicat, utilajele Romprest au împrăştiat peste 160 de tone de material anti-derapant solid şi peste 50.000 de litri de material anti-derapant lichid pe arterele din această zonă administrativă.

În urma acestei intervenţii traficul rutier se desfășoară  în condiții normale de iarnă pe toate străzile Sectorului 1. Utilajele Romprest vor continua să împrăştie soluţii anti-îngheț și anti-derapante atâta timp cât condiţiile meteo o vor impune.

În paralel, peste 350 de muncitori intervin pentru îndepărtarea manuală a gheţii din intersecții, stații RATB, refugii de tramvai, intrări în stațiile de metrou, unitățile de învățământ etc.
Utilajele şi muncitorii companiei Romprest au obligaţia să împrăştie materiale anti-derapante şi să îndepărteze gheaţa numai din zona publică a Sectorului 1. Potrivit Hotărârii CGMB nr. 120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor unde domicialiază sau unde își desfășoară activitatea, a sediilor de firmă, a curților sau terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale.

La imobilele în care la parter funcționează societăți comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligațiile revin acestor unități pe timpul funcționării lor. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de polei pentru mai multe judeţe din sudul ţării, inclusiv Municipiul Bucureşti. Avertizarea a fost valabilă până astăzi  la ora 13.00.


Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com