Data: 28.01.2013

Sectorul 1: Aproape 90% din unităţile de învăţământ cu risc seismic consolidate

Primăria Sectorului 1 a pus în siguranţă aproape 90% din unităţile de învăţământ din această zonă administrativă care prezentau risc seismic. Din cele 32 de unităţi de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1, care necesitau lucrări de consolidare, au fost securizate până în prezent 28 dintre acestea.

În anul 2012 au fost demarate lucrările de consolidare la 2 unităţi de învăţământ  (Grădiniţa de Copii nr. 50 şi căminul de la Colegiul Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare), lucrări care vor fi finalizate în anul 2013. În acest moment mai sunt de executat lucrări de consolidare la alte 2 unităţi de învăţământ preuniversitar din Sectorul 1.

În plus, Primăria Sectorului 1 a consolidat, în marea lor majoritate, şi celelalte clădiri de interes public de pe raza Sectorului 1 -spitale şi sedii administrative- care necesitau astfel de investiţii.

Din 2004 şi până în prezent, în cadrul Programului  "Prioritate pentru viață!" administraţia locală a finalizat lucrările de consolidare la Spitalul "Sfânta Maria", Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, la clădirea centrală a Spitalului Clinic de Nefrologie "Carol Davilla", la Pavilioanele B şi C din cadrul Spitalului de Obstretică-Ginecologie "Filantropia", precum şi la clădirea Ambulatoriului din cadrul aceluiaşi spital.

Totodată, Primăria Sectorului 1 a mai adus la coeficientul optim de asigurare seismică şi corpul A al Spitalului de Urgenţă "Floreasca", corpul G al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" precum şi corpul B al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Astfel, în anul 2010, Primăria Sectorului 1 a predat Primăriei Municipiului București spitalele "Sfânta Maria", "Filantropia", "Carol Davila" și Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu" – majoritatea dintre acestea fiind consolidate și modernizate.

În prezent, Primăria Sectorului 1 mai are în administrare spitalele "Grigore Alexandrescu", "Floreasca", Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică și Arsuri.


De asemenea, administraţia locală a finalizat în cursul anului 2012  lucrările de consolidare şi la imobilul primăriei situat în Piaţa Amzei nr. 13, care a fost redeschis în vara anului trecut, revenind astfel în circuitul public.

"Încă din  2004  am demarat un amplu program de  consolidare a clădirilor de interes public din Sectorul 1: unități de învățământ, spitale și sedii administrative. Aceste clădiri sunt tranzitate zilnic de sute de persoane şi nu ne putem permite să punem în pericol siguranţa elevilor, a pacienţilor şi a tuturor acelora care apelează la serviciile unei instituţii publice din Sectorul l", afirmă edilul Andrei Chiliman.



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com