Data: 29.04.2013

Relaxează-te de 1 Mai în parcurile din Sectorul 1!

Bucureştenii care decid să rămână în Capitală de 1 Mai pot alege parcurile din Sectorul 1 pentru a se relaxa câteva ore în mijlocul naturii, departe de zgomotul oraşului. Toate cele 19 parcuri și cele 70 de locuri de joacă aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 au fost reamenajate, iar aparatele de joacă şi băncile deteriorate au fost reparate. Astfel,  spaţiile verzi din Sectorul 1 sunt pregătite şi de 1 Mai să-i primească în cele mai bune condiţii pe locuitorii Capitalei, iubitori de plimbări în aer liber.
În afară de relaxare şi aer curat, parcurile din Sectorul 1 oferă bucureştenilor de toate vârstele multiple posibilităţi de petrecere a timpului liber: locuri de joacă cu aparatură de ultimă generaţie pentru cei mici şi pentru cei mari, spaţii de fitness şi plimbări gratuite cu bicicleta pentru iubitorii de sport şi mişcare în aer liber.
"Parcurile reprezintă o oază de sănătate pentru noi toţi şi sunt cartea de vizită a Sectorului 1 de Verde. De aceea, spaţiile verzi au fost şi vor fi în continuare o prioritate pentru administraţia pe care o conduc. Rezultatele programului de înverzire a Sectorului 1 pe care l-am derulat în ultimii ani se văd deja:  parcurile din această zonă admnistrativă sunt o alternativă ideală de petrecere a timpului liber pentru bucureşteni, inclusiv de 1 Mai", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Ia-ţi o biclă gratuit în Parcul Kiseleff!
Bucureştenii de toate vârstele se pot plimba gratuit cu bicicleta în perimetrul Parcului Kiseleff, graţie programului "La Pedale" - primul sistem gratuit de bike-sharing din România, iniţiat de Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Gate.
Începători sau experimentați, tineri sau vârstnici, locuitorii Capitalei pot închiria gratuit una dintre cele 400 de biciclete verzi doar pe baza buletinului de identitate și a unui contract de dare în folosință. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.
Bicicletele sunt disponibile în trei modele - pentru copii, adolescenţi și adulți - și pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcului. Centrul "La Pedale" este deschis după următorul program: luni-vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă și duminică de la 10:00-19:00.

Locuri de joacă pentru copii şi spaţii de fitness pentru adulţi!
Copiii, părinții și chiar bunicii pot să petreacă câteva ore agreabile de 1 Mai la locurile de joacă din parcurile Sectorului 1. Majoritatea parcurilor aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 deţin aparate de joacă atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari. Astfel, locurile de joacă sunt dotate atât cu aparate de joacă specifice pentru micuţi cât şi cu aparate pentru adolescenţi sau adulţi: aparate de fitness, mese de şah, mese de ping-pong, coşuri de baschet etc.

Descoperă povestea râului Dâmboviţa în Parcul Operei!
Bucureștenii iubitori de o plimbare în mijlocul naturii sunt așteptați şi de 1 Mai în cel mai modern parc din Capitală - Parcul Operei. Redeschis în primăvara anului trecut, spațiul verde de lângă Facultatea de Drept se distinge prin elemente peisagistice inedite care-i conferă un caracter de unicitate.
Aleile au fost refăcute, vegetația a fost salvată și reamenajată peisagistic, au fost amplasate bănci, însă ceea ce îi conferă autenticitate este povestea râului Dâmbovița. Parcul Operei are o poveste cu atât mai interesantă cu cât, prin mijlocul lui, trecea cu mulţi ani în urmă cursul râului Dâmboviţa.
Ţinând cont de acest aspect, specialiştii Primăriei Sectorului 1 au găsit o soluţie unicat în România: vechiul curs al râului a fost marcat printr-un culoar pietonal, mărginit de o boltă de aluni, de-a lungul acestui traseu fiind montat mobilier urban unicat în ţară. De asemenea, culoarul a fost marcat de un panou pe care scrie legenda populară a Dâmboviţei. Proiectul se numeşte "Memorialul Dâmboviţa".
Tot în parcul de 3,5 hectare, a mai fost amenajată o fântână arteziană, în apropierea aleii pietonale. O atmosferă plăcută de liniște este dată de umbra deasă pe care o fac copacii seculari, printre puținii care au supraviețuit în București din perioada de înflorire a Micului Paris.



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com