Data: 24.05.2013

Furtună fără pagube majore în Sectorul 1

Furtuna  care s-a abătut ieri după-amiază asupra Capitalei nu a produs pagube majore pe raza Sectorului 1. Angajaţii Administraţiei Domeniului Public Sector 1 au luat din timp măsuri pentru toaletarea şi punerea în siguranţă a copacilor din această zonă administrativă. S-a intervenit prompt în zona şcolilor, spitalelor şi a altor instituţii publice din Sectorul 1. Astfel au fost limitate pagubele produse de fenomenele meteo extreme care s-au produs ieri în Capitală.

"Am luat din timp măsuri de toaletare şi punere în siguranţă a copacilor din Sectorul 1. Astfel am eliminat des-întâlnitul termen "luat prin surprindere" şi am limitat la maximum posibil pagubele produse de furtună", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Furtuna şi vijelia de joi după-amiază din Capitală a condus pe raza Sectorului 1 la doborârea a 20 de copaci, desprinderea a 12 crengi şi la avarierea a 9 autovehicule. Nu au fost persoane rănite şi nici persoane vârstnice care au avut nevoie de sprijin.

Cel mai important incident produs de furtună pe raza Sectorului 1 a avut loc la intersecţia Şoselei Nordului cu strada Ceasornicului, unde un copac rupt în două în Parcul Herăstrău (care nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 1) a căzut pe carosabil şi a avariat 4 autovehicule.

Angajaţii Adminsitraţiei Domeniului Sector 1 şi ai companiei Romprest au intervenit încă de joi seara şi intervin şi la această oră pentru îndepărtarea arborilor de pe carosabil şi curăţarea întregului  perimetru al zonelor afectate.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com