Data: 18.06.2013

Sectorul 1: De la 1 iulie se redeschide ”Grădinița de Vară”!

Bucureştenii din Sectorul 1 îşi pot duce şi în această vară, pentru al cincilea an consecutiv, copiii la grădiniţă pe durata vacanţei mari.
Pentru a veni în sprijinul părinţilor şi copiilor, Primăria Sectorului 1 a decis ca Grădiniţa nr. 206 - strada Constantin Dissescu nr. 37- să rămână deschisă şi pe perioada verii. La această unitate de învăţământ, micuţii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă, în perioada 1 iulie – 31 august 2013. În acest program s-au înscris aproximativ 200 de copii din Sectorul 1 și nu numai.

"Pentru că înţelegem importanţa actului educaţional în dezvoltarea individuală, în Sectorul 1 am creat o ofertă educaţională completă şi atractivă. Primăria Sectorului 1 a investit nu numai în consolidarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ ci şi în derularea a numeroase programe dedicate elevilor şi preşcolarilor. Amenajarea de centre after-school,  programul grădiniţa de vară sau diverse programe extraşcolare sunt numai câteva dintre componentele ofertei educaţionale pe care am implementat-o în ultimii ani în unităţile de învăţământ din această zonă administrativă", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primăria Sectorului 1 a organizat încă din anul 2009 programul "Grădinița de Vară". Programul vine în întâmpinarea nevoilor părinţilor şi copiilor, deoarece preşcolarii pot rămâne la grădiniţă  de luni până vineri între orele  08.00 şi 18.00, chiar şi în vacanţa de vară.
În funcţie de numărul de solicitări, educatorii formează grupe de copii pe nivel de vârstă, care vor avea aceleaşi activităţi ca în timpul anului şcolar: vor învăța să deseneze, să picteze, să modeleze și vor face plimbări în parc și excursii atât în București, cât și în afara Capitalei.
De asemenea, copiii vor putea fi înscriși și la cursuri de dans sportiv, engleză, italiană și germană. Copiilor înscrişi în acest program li se asigură şi asistenţă medicală.
Totodată, începând din această vară va fi derulat și un proiect pilot de dezvoltare personală pentru copii şi părinţi, coordonat de Prof. Univ. Ruxandra Răşcanu.
Taxa pentru programul "Grădiniţa de Vară" este de 15 lei pe zi, reprezentând contravaloarea hranei.


Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com