Data: 02.09.2013

Unitățile de învățământ din Sectorul 1 pregătite pentru începerea noului an școlar

Grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1 sunt pregătite să-și primească elevii în cele mai bune condiții și în anul școlar 2013/2014.
Atât cei mici, cât și cei mai mari vor începe noul an școlar în clădiri sigure și moderne, având la dispoziție o ofertă educațională diversă și atractivă.
Primăria Sectorului 1 a finalizat până în prezent, în proporție de  90%, lucrările de reparații curente la toate unitățile de învățământ, urmând ca până la data de 10 septembrie 2013, reparațiile să fie încheiate, astfel încât noul an școlar să înceapă în condiții optime.

"Asigur comunitatea din Sectorul 1 că noul an școlar va debuta în cele mai bune condiții la toate unitățile de învățământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1. Și când spun cele mai bune condiții mă refer atât la calitatea actului educațional, cât și la siguranța  elevilor și a clădirilor unde aceștia învață", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Ca în fiecare an, micuții din Sectorul 1 au un loc asigurat la grădiniță. Primăria Sectorului 1 va crea, până în vara lui 2014, peste 400 de locuri noi pentru preșcolari prin extinderea corpurilor de clădire existente, prin achiziționarea unor imobile care vor primi destinație de grădiniță sau prin construirea unor grădinițe noi.
Astfel, la Grădinița de copii nr. 46 de pe Str. Marmurei nr. 13-15 au fost finalizate în luna iulie 2013 lucrările de mansardare, capacitatea acesteia fiind în prezent de 260 de locuri.
  În prezent se execută lucrări de consolidare, restaurare, refuncționalizare și extindere la Grădinița nr. 50 de pe Str. Nicolae Iorga nr. 5-7, urmând ca până la mijlocul lunii septembrie a.c. să fie finalizate lucrările la corpurile B și C ale clădirii.  Lucrările la corpul A al clădirii unde funcționează grădinița se vor termina în vara anului 2014. În anul școlar 2013 – 2014 grădinița va funcționa în condiții normale în corpurile B și C. Tot în vara anului 2014 va fi finalizată și construirea Grădiniței cu program prelungit nr. 222 de pe Str. Arad  nr. 38.
Începând din primăvara acestui an, micuții din Sectorul 1 se pot bucura de spații de noile spatii de joaca amenajate special pentru ei în grădinițele din această zonă administrativă. Astfel de locuri de joacă au fost amenajate la Grădinița nr.44: Str. Bârlogeni nr. 24 și Str. Izbiceni nr. 1-3, Grădinița nr. 116 – Str. Mendeleev nr. 27, Grădinița nr. 122 – Str. Băneasa nr. 12, Grădinița Liceului "Jean Monnet" – Calea Floreasca nr. 96, Grădinița nr. 203 – Str. C.A. Rosetti nr. 32, Grădinița nr. 206 – Str. D. Gherea nr. 156, Grădinița nr. 222  Str. Arad nr. 38 și Str. Elena Pleșoianu nr. 4,  Grădinița Steaua – Str. Ion Inculeț nr. 5-7 și Grădinița nr. 252 din Str. Episcop Vulcan nr. 47A.
Primăria Sectorului 1 nu i-a uitat nici micuții care vor deveni elevi. Micuții din clasa pregătitoare  se vor bucura începând de anul viitor de spații de joacă. Astfel, la 19 dintre școlile gimnaziale și 3 dintre liceele unde se organizează clasele pregătitoare, elevii de clasa 0 vor beneficia și de spații de joacă specifice vârstei lor.
Prin programul "Siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar", clădirile tuturor unităţilor de învăţământ administrate de Consiliul Local Sector 1 vor fi dotate cu instalaţii antidescărcări electrice până la sfârşitul anului 2013. Acest program constă în dotarea unităţilor de învăţământ cu instalaţii de protecţie contra descărcărilor electrice, constituirea de prize de pământ pentru  instalaţiile electrice, înlocuirea prizelor din clădire cu prize protejate cu siguranţe diferenţiale şi dispozitive de protecţie la scurtcircuite precum şi dotarea, acolo unde este cazul, cu instalaţii de degivrare a jgheaburilor şi burlanelor. Până în prezent au fost dotate cu astfel de instalaţii toate grădiniţele şi şcolile gimnaziale, urmând ca până la sfârşitul acestui an să fie dotate şi liceele şi colegiile din Sectorul 1.
Tot în anul 2013, Primăria Sectorului 1 a demarat un program de reabilitare a instalațiilor electrice la unitățile de învățământ preuniversitar ca urmare a creșterii necesarului de energie electrică. Programul a fost implementat, până în prezent, în proporție de 60%, urmând a se finaliza până la sfârșitul anului 2013.
Invesțiile în educație nu se termină o dată cu debutul anului școlar. Până la sfârșitul acestui an, administrația locală a Sectorului 1 va demara lucrările de extindere și mansardare la Grădinița de copii nr. 162, din Str. Sângerului nr. 23-27, precum și lucrările de reabilitare și mansardare la Grădinița nr. 285 din Str. Sfântul Constantin nr. 6.
Lucrări de mansardare vor începe și la clădirea Școlii Gimnaziale nr. 162, de pe Str. Copșa Mică nr. 1. Tot în acest an va începe și construirea sălii de sport de la Școala Gimnazială nr. 181 – Str. Nazarcea nr. 30. De asemenea, la Colegiul Tehnic de Material Rulant - Calea Giulești nr. 10 – se vor finaliza lucrările de consolidare și reabilitare funcțională a căminului de băieți Corp C2 – Pavilion D, începute în luna iulie a acestui an.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com