Data: 13.09.2013

Instalație de potabilizare a apei pentru sinistrații din județul Galați

Primăria Sectorului 1 a venit în sprijinul persoanelor sinistrate din localitățile județului Galați, grav afectate de inundațiile din ultimele zile.

Administrația locală a Sectorului 1 a pus la dispoziția autorităților din județul Galați o instalație de potabilizare a apei, în condițiile în care sursele de apă din această zonă au fost grav afectate din cauza inundațiilor.

Instalația a fost achiziționată de Consiliul Local Sector 1 pentru a fi folosită în cazul producerii unor situații de urgență.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" al Municipiului București format din 9 persoane a ajuns azi-noapte, în jurul orelor 24:00, în județul Galați și urmează să acționeze pentru potabilizarea și distribuirea apei către populație în zonele afectate de inundații.

"În situaţii de urgenţă, cum este cea prin care trec semenii noştri grav afectaţi de intemperiile naturii, este nevoie de solidarizarea tuturor comunităților locale din această ţară. A ajuta persoanele grav afectate de inundații este un gest normal, de solidaritate", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Instalația  de potabilizare a apei are capacitatea de a produce 4m³ de apă/oră. Aceasta  funcționează cu un grup electrogen, trăgând apa din fântânile afectate de ploi, pe care o purifică și o transformă în apă potabilă.

În urma ploilor abundente căzute în ultimele zile în județul Galați, sursele de apă și fântânile, sunt compromise. Potrivit autorităților județene, în urma acestei situații există riscul izbucnirii unor epidemii.



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com