Data: 16.09.2013

Andrei Chiliman: „Investim în educația și siguranța elevilor din Sectorul 1”

Anul școlar 2013-2014 a început în Sectorul 1 cu școli consolidate, reabilitate și modernizate și în condiţii de maximă siguranţă pentru elevi, datorită introducerii cardurilor de acces în şcoli.
Lucrările de reparaţii curente, la toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 au fost finalizate în proporţie de 100% – totul pentru ca orele de curs să se desfășoare în cele mai bune condiții.

"Singura investiție sigură și de durată o reprezintă educația copiilor noștri! Școala trebuie să devină un loc unde să vină cu plăcere, de aceea am pus la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice cădiri sigure și moderne, cu o infrastructură de calitate, astfel încât actul educațional să se poată desfășura în cele mai bune condiții", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, în cadrul ceremoniilor de deschidere a noului an școlar, care au avut loc luni, 16 septembrie 2013 la Şcoala Generală nr. 186 şi Colegiul Naţional Sfântul Sava.

Investiţii masive în infrastructura şcolară din Sectorul 1

Ca în fiecare an, micuții din Sectorul 1 au un loc asigurat la grădiniță. Primăria Sectorului 1 va crea, până în vara lui 2014, peste 400 de locuri noi pentru preșcolari prin extinderea corpurilor de clădire existente, prin achiziționarea unor imobile care vor primi destinație de grădiniță sau prin construirea unor grădinițe noi.
Astfel, la Grădinița de copii nr. 46 de pe Str. Marmurei nr. 13-15 au fost finalizate în luna iulie 2013 lucrările de mansardare, capacitatea acesteia fiind în prezent de 260 de locuri.
  În prezent se execută lucrări de consolidare, restaurare, refuncționalizare și extindere la Grădinița nr. 50 de pe Str. Nicolae Iorga nr. 5-7, urmând ca până la mijlocul lunii septembrie a.c. să fie finalizate lucrările la corpurile B și C ale clădirii.  Lucrările la corpul A al clădirii unde funcționează grădinița se vor termina în vara anului 2014. În anul școlar 2013 – 2014 grădinița va funcționa în condiții normale în corpurile B și C. Tot în vara anului 2014 va fi finalizată și construirea Grădiniței cu program prelungit nr. 222 de pe Str. Arad  nr. 38.
Începând din primăvara acestui an, micuții din Sectorul 1 se pot bucura de noile spații de joacă amenajate special pentru ei în grădinițele din această zonă administrativă. Astfel de locuri de joacă au fost amenajate la 9 grădiniţe din această zonă administrativă.
Primăria Sectorului 1 nu i-a uitat nici micuții care vor deveni elevi. Micuții din clasa pregătitoare  se vor bucura începând de anul viitor de spații de joacă. Astfel, la 19 dintre școlile gimnaziale și 3 dintre liceele unde se organizează clasele pregătitoare, elevii de clasa 0 vor beneficia și de spații de joacă specifice vârstei lor.
Invesțiile în educație nu se termină o dată cu debutul anului școlar. Până la sfârșitul acestui an, administrația locală a Sectorului 1 va demara lucrările de extindere și mansardare la Grădinița de copii nr. 162, din Str. Sângerului nr. 23-27, precum și lucrările de reabilitare și mansardare la Grădinița nr. 285 din Str. Sfântul Constantin nr. 6.
Lucrări de mansardare vor începe și la clădirea Școlii Gimnaziale nr. 162, de pe Str. Copșa Mică nr. 1. Tot în acest an va începe și construirea sălii de sport de la Școala Gimnazială nr. 181 – Str. Nazarcea nr. 30. De asemenea, la Colegiul Tehnic de Material Rulant - Calea Giulești nr. 10 – se vor finaliza lucrările de consolidare și reabilitare funcțională a căminului de băieți Corp C2 – Pavilion D, începute în luna iulie a acestui an.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com