Data: 15.11.2013

Centrele “La Pedale” își închid porţile pentru iarnă

Astăzi este ultima zi din acest an în care amatorii de sport și mișcare în aer liber mai pot pedala o bicicletă pusă la dispoziție gratuit de Primăria Sectorului 1 în Parcurile Kiseleff şi Herăstrău. Începând de sâmbătă, 16 noiembrie 2013, Centrele "La Pedale", primul sistem de bike-sharing gratuit din Capitală, își închid porțile pe perioada iernii. Ele urmează să fie redeschise în primăvara anului viitor, imediat ce condițiile meteo  o vor permite.

Anul 2013 a adus un număr record de utilizatori ai centrelor "La Pedale" - peste 40.000 de bucureşteni au pedalat gratuit cele 500 de biciclete verzi în Parcurile Kiseleff şi Herăstrău.

"Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? - eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Încă din 2008, în perioada aprilie – noiembrie,  locuitorii Capitalei pot face plimbări gratuite cu bicicleta în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România - amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Începători sau experimentați, tineri sau vârstnici, locuitorii Capitalei pot închiria gratuit doar pe baza buletinului de identitate și a unui contract de dare în folosință una dintre cele 500 de biciclete verzi disponibile în total la cele două Centre "La Pedale". Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.

Bicicletele sunt disponibile în trei modele - pentru copii, adolescenţi și adulți - și pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor Kiseleff și Herăstrău.

Proiectul "La Pedale" este parte a unei acțiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com