Data: 10.12.2013

Cupa 1 2013: Peste 350 de elevi premiați de mari campioni ai sportului românesc

Peste 350 de elevi, campioni ai celei de a 12-a ediții a "Cupei 1"-cea mai importantă competiție a sportului școlar din Capitală- au fost premiați în cadrul unei festivități demnă de mari campioni. La gala de premiere, desfășurată marți, 10 decembrie 2013, la Hotel Intercontinental s-au aflat alături de campionii "Cupa 1" nume mari ale sportului românesc: Gabriela Szabo (atletism), Ionuț Dănciulescu (fotbal), Otilia Bădescu (tenis de masă), Mihai Covaliu (scrimă), Melinda Pantiș (pugilism), Monica Roșu (gimnastică), Irina Deleanu (gimnastică), Gabriel Solomon (atletism), Virgil Stănescu (baschet), Virgil Căruțașu (baschet) etc.

La cea de-a 12-a ediție Cupa 1, competiție organizată de Primăria Sectorului 1 în parteneriat cu Asociația Sport pentru Viață, a înregistrat un număr record de participanți: 122 de echipe, însumând aproape 2000 de elevi și liceeni, care s-au întrecut la cinci sporturi: handbal, atletism, baschet, fotbal și volei. 

Din totalul de 55 de instituții de învățământ din Sectorul 1 al Capitalei, în competițiile sportive de anul acesta s-au înscris 48 de școli și licee.

"Cupa 1 este o competiție de tradiție dedicată elevilor din Sectorul 1. Ediție de ediție, interesul elevilor faţă de această competiţie a crescut și asta nu poate decât să ne bucure. Prin activitate fizică practicată în mod organizat, copiii noştri se dezvoltă fizic şi psihic armonios şi sănătos, îşi întreţin o stare optimă de sănătate şi îşi formează un caracter de învingător. Sunt susţinătorul unui mod de viaţă sănătos. Sportul înseamnă sănătate!", afirmă inițiatorul proiectului Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

La această ediție, Școala generală "Nicolae Titulescu" și-a adjudecat locul I la competiția de handbal băieți și baschet fete (gimnaziu V-VIII), devenind astfel cea mai premiată dintre școlile de la ediția 2013 a Cupei 1. Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I"a câștigat locul I la competiția de volei și fotbal (liceu și gimnaziu), devenind anul acesta liceul cu cele mai multe titluri.

Sportul de echipă cu cele mai multe înscrieri a fost baschetul, cu peste 390 de elevi participanți, iar atletismul îți păstrează titlul de sport-rege al Cupei 1, cu peste 500 de înscriși.

Colegiul Național "Aurel Vlaicu" a câștigat anul acesta titlul Cupa 1 la baschet băieți (liceu IX-XII), deținut anul trecut de Colegiul Național "Ion Neculce", iar Colegiul Național "Tudor Vianu" a cedat titlul la baschet fete(liceu IX-XII), în favoarea Liceului Teoretic "Jean Monnet".

Cei mai buni la atletism au fost sportivii de la Colegiul Național "Tudor Vianu", Colegiul Tehnic de Material Rulant, Colegiul Național "I.L.Caragiale", Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuță", Școala Gimnazială "Titu Maiorescu", Școala Gimnazială "Nicolae Titulescu" și Școala Gimnazială "Geo Bogza".

Festivitățile de premiere au inclus concursuri și momente artistice precum show-ul de percuție al lui Orlando și momentele cântăreței Dalma Kovacs. Gazdele evenimentului au fost Dorina Florea și Bogdan Miu, pentru premierea elevilor de la gimnaziu, iar Carmen Brumă și Florin Grozea au întreținut atmosfera celei de-a doua părți a festivității, în care au fost acordate premiile pentru liceeni.

Cupa 1 este un proiect inițiat de Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Asociația Sport pentru Viață. Ca în fiecare an, competiția s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Organizatorii şi-au propus prin acest proiect să încurajeze spiritul competitiv şi să evidenţieze importanţa sportului în rândul elevilor.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com