Data: 10.01.2014

Sectorul 1: Program prelungit la plata impozitelor și taxelor locale

În prima parte a lunii ianuarie 2014, casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (DGITL) Sector 1 vor funcționa și în zilele de sâmbătă.

Astfel, sâmbătă 11 ianuarie 2014, casieriile DGITL Sector 1 din Piața Amzei nr. 13, Calea Griviței nr. 208,  Str. Pajura nr. 13, precum și casieria din incinta Primăriei Sectorului 1 (Șos. București-Ploiești nr. 9-13) vor avea program cu publicul între orele 08.30 – 16.30.

Contribuabilii, persoane fizice care își achită integral, cu anticipaţie, până pe 31 martie 2014, taxele și impozitele locale vor beneficia de o reducere de 10%, potrivit legislației în vigoare.

Pe lângă plata în numerar la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția contribuabililor o gamă variată de modalități moderne de plată a taxelor și impozitelor: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și începând din luna septembrie 2013 plata online prin ghiseul.ro.

Rezultatele acestui demers se văd deja: Primăria Sectorului 1 adună aproximativ 10% din plăţile cu cardul la nivel naţional a taxelor şi impozitelor locale.

Pentru această performanță, Primăria Sectorului 1 a fost desemnată câștigătoarea competiţiei naţionale de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, derulată anul trecut de către Visa Europe, împreună cu băncile membre din România. Primăria Sectorului 1 a primit titlul onorific de "Primăria Viitorului".

În această zonă administrativă s-a înregistrat cel mai mare număr de plăţi a taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, cu 37% mai multe în 2013 față aceeași perioadă a anului 2012.

În viitor, pentru creșterea numărului de plăți cu cardul vor fi deschise standuri speciale prin care cetăţenii Sectorului 1 să poată plăti taxele cu cardul în centrele comerciale, în orice zi a săptămânii, conform programului de lucru al centrului comercial.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:
- Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;
- Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;
- Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;
- Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro
- Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Persoanele care nu și-au ridicat încă plicurile care conțin numele de utilizator și parola cu care se pot autentifica pe site-ul www.ghiseul.ro sunt așteptați la sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 (DGITL) din Piața Amzei nr. 13. Plicurile se ridică personal, în baza cărții de identitate a solicitantului.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com