Data: 17.08.2005

Activitati specifice ale Directiei Politie Comunitara 17.08.2005

     Activitati specifice ale Directiei Politie Comunitara

 

    În primele zile ale lunii august 2005, Directia Politia Comunitara Sector 1 a desfasurat un numar de 52 de activitati specifice. Astfel, în baza Legii nr.12/1990 privind protectia populatiei împotriva unor activitati ilicite, a Legii nr. 61/1991 privind sanctionarea unor fapte de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, a HCGMB nr. 233/2000 privind interzicerea accesului si circulatiei vehiculelor de tractiune animala pe drumurile publice din municipiul Bucuresti, a HCGMB nr. 118/2004 privind exercitarea activitatii de comercializare pe principale artere stradale, a HCGMB nr. 10/ 2001 privind norme de protectie a spatiilor verzi si, de asemenea, în baza HCGMB nr. 25/1994 privind norme de salubrizare a Municipiului Bucuresti,  141 de persoane au fost sanctionate contraventional, valoarea totala a amenzilor aplicate fiind de 24.085 lei RON, iar valoarea bunurilor confiscate fiind de 1.200 lei RON.


    De asemenea, au fost solutionate 24 petitii, iar 47 sunt în curs de verificare. Acestea reclama, în general, atacuri la persoana, probleme create de persoane fara adapost si depozitarea de resturi menajere în spatii neautorizate.  S-au mai efectuat verificari cu privire la 7 autoturisme abandonate din care 5 posesori de autovehicule abandonate si-au rezolvat situatia.


    S-a continuat activitatea de verificare a persoanelor care nu au contract de salubrizare, în urma verificarilor fiind depistate 6 persoane fara contract, 2 persoane primind somatii iar 4 persoane au încheiat contracte.


    Totodata, a fost asigurata protectia inspectorilor din Primaria Sectorului 1 pe parcursul executarii controalelor efectuate în pietele Amzei si Matache, precum si în str. Baneasa nr. 29 pentru verificarea persoanelor despre care existau date ca locuiesc fara forme legale.


    Împreuna cu lucratori ai Sectiilor 1 si 3 Politie au fost executate patrulari pe timp de noapte în zonele în care este tulburata ordinea si linistea publica.


     S-au întreprins actiuni de depistare si sanctionare a comerciantilor ilegali din zona Muzeului Satului.


     Au fost executate actiuni pentru prevenirea si sanctionarea persoanelor care tulbura ordinea si linistea publica în zonele: Gara de Nord, Padurea Baneasa, Muzeul Satului si Teatrul Masca.


     A fost asigurata paza a doua centre de colectare de bunuri destinate sinistratilor, agentii din cadrul Directiei Politie Comunitara asigurând paza unui numar de 8 obiective. În decursul executarii actiunilor nu au fost constatate si raportate evenimente deosebite.