Data: 12.05.2014

Sectorul 1: Program prelungit la plata impozitelor și taxelor locale

Casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (DGITL) Sector 1 vor funcționa cu program prelungit în următoarele două săptămâni pentru a recupera ziua liberă de 2 mai.

Astfel, în perioada 12-23 mai 2014, casieriile DGITL Sector 1 din Piața Amzei nr. 13, Calea Griviței nr. 208 și Str. Pajura nr. 13 vor avea program de lucru cu publicul în zilele de luni, marți, joi, vineri între orele 08.30 – 17.30, iar în zilele de miercuri, între orele 08.30 – 18.30.

Casieria DGITL Sector 1 din incinta Primăriei Sectorului 1 (Șos. București-Ploiești nr. 9-13) va funcționa după următorul program: luni, marți, miercuri, vineri în intervalul orar 08.30 – 17.30 și  joi, între orele 08.30 – 18.30.

Pentru a reduce birocrația, administrația locală a pus la dispoziția contribuabililor din Sectorul 1 o gamă variată de modalități moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

Rezultatele acestui demers se văd deja: cozile la casieriile Direcției Generale de Taxe și Impozite Locale Sector 1 au scăzut semnificativ, iar administrația locală adună aproximativ o treime din încasări din mediul on-line. Cetățenii din această zonă administrativă recurg din ce în ce mai mult la această modalitate modernă de plată a obligațiilor fiscale.

Potrivit unei statistici pe anul 2013, aproximativ 10% din plata cu cardul la nivel naţional a taxelor şi impozitelor locale s-au realizat la Primăria Sectorului 1. Pentru această performanță, Primăria Sectorului 1 a fost desemnată câștigătoarea competiţiei naţionale de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, derulată anul trecut de către Visa Europe, împreună cu băncile membre din România. Primăria Sectorului 1 a primit titlul onorific de "Primăria Viitorului".

În această zonă administrativă s-a înregistrat cel mai mare număr de plăţi a taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, cu 37% mai multe în 2013 față de aceeași perioadă a anului 2012.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:
- Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;
- Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;
- Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;
- Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro
- Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com