Data: 06.01.2015

Persoanele fără adăpost, găzduite în centre sociale din Sectorul 1

Persoanele fără adăpost din Sectorul 1 beneficiază fără restricţii, pe toată perioada cu temperaturi scăzute, de serviciile sociale oferite de centrele de specialitate din această zonă administrativă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele zile, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea, cu temperaturi maxime de -8...-7 grade, în timp ce minima se va situa în jurul valorii de -10... -15 grade.

Polițiștii locali vor patrula pe străzile Sectorului 1 pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute.

În ultima săptămână peste 60 de persoane fără adăpost, copii și adulți, au fost cazate în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1. Astfel, de luni 29 decembrie până în prezent, Poliţia Locală Sector 1 şi Ambulanţa Bucureşti au strâns de pe străzile din această zonă administrativă 62 de persoane fără adăpost.

Aceste persoane au fost transportate în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1 după cum urmează: persoanele adulte au fost transportate la Complexul de Servicii Sociale Odăi (Şos. Odăi nr. 3-5), iar copiii au fost duşi la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptătorilor nr. 40).

În aceste centre, persoanele găzduite beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate. 

În plus, persoanele fără adăpost care nu realizează niciun venit şi care au domiciliul în Sectorul 1 sunt luate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi consiliate în vederea prevenirii excluziunii sociale.



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com