Data: 28.04.2015

Peste 6000 de locuri în grădinițele de stat din Sectorul 1

Copiii din Sectorul 1 au un loc asigurat la grădiniță și în acest an. Primăria Sectorului 1 pune la dispoziția micuților peste 6000 de locuri în unitățile preșcolare pe care le administrează. Aici, copiii găsesc clădiri moderne și sigure, dotate cu locuri de joacă și dormitoare curate și generoase ca spațiu, care concurează ca standarde de calitate cu cele din învăţământul privat.

Părinţii din Sectorul 1 care au copii cu vârstă preşcolară pot să-şi reînscrie micuţii la grădiniță începând cu data de  27 aprilie. Copiii care nu au mers încă la grădiniță pot fi înscriși în perioada 11 mai – 1 august 2015, pentru anul școlar 2015-2016.

"Fără investiţii în infrastructura şcolară, nu putem vorbi de performanţă în educaţie. Chiar de la început, micuții trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a reuși în viață. Încă din 2004 am început un amplu program de investiţii pentru viitorul copiilor noştri, care s-a axat, în principal, pe modernizarea unităţilor preşcolare. Graţie acestei iniţiative, marea majoritate a grădiniţelor noastre concurează în prezent învăţământul privat, atât din punct de vedere al clădirilor în care micuţii învaţă, cât şi al dotărilor pe care aceştia le au la dispoziţie", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Investițiile realizate de Primăria Sectorului 1 în unitățile preșcolare pe care le administrează au generat, de la un an la altul, atât creșterea standardelor de calitate, cât și creșterea numărului efectiv de locuri.

În prezent, capacitatea unităților preșcolare de stat din Sectorul 1 este de peste 6000 de locuri. În anul școlar 2015-2016, în urma lucrărilor de extindere și mansardare, s-au creat șapte grupe în plus față de anul precedent.

De asemenea, Primăria Sectorului 1 va finaliza, până în această toamnă, construirea unui corp nou la Grădiniţa nr. 162 de pe strada Sângerului nr. 23-27.


Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com