Data: 27.07.2015

Alegeți traseul pentru plimbări cu bicicleta, direct de pe telefon

Bucureștenii, iubitori de sport și mișcare în aer liber, își pot alege traseul pentru plimbări cu bicicleta, direct de pe telefonul mobil. Primăria Sectorului 1, în colaborare cu Asociația Green Gate, au lansat aplicația "La Pedale" prin care sunt ajutați să-și aleagă traseul preferat pentru o plimbare cu bicicleta.

Aplicația poate fi descărcată, gratuit, de pe toate dispozitivele smartphone, atât cu sistem de operare Android, cât și IOS. Aceasta le pune la dispoziția iubitorilor sportului pe două roți un număr de 12 trasee predefinite. În plus, bicicliștii își pot crea propriul traseu prin intermediul Google Maps. Iubitorii de istorie și cultură pot introduce în traseul lor de plimbări cu bicicleta și monumentele Sectorului 1. Aplicația "La Pedale" conține o listă a celor mai importante bijuterii arhitectonice din această zonă administrativă.

  Începând din această vară, centrele "La Pedale" s-au extins și în Pădurea Băneasa. Primăria Sectorului 1 a reamenajat complet Parcul Băneasa, din proximitatea Restaurantului Casa Albă, și a decis să amplaseze aici un centru de închiriat gratuit biciclete, după modelul celor preexistente în parcurile Kiseleff și Herăstrău.

Aflat în spatele complexului, centrul "La Pedale"pune gratuit la dispoziția bucureștenilor 200 de biciclete pentru toate vârstele, și de toate mărimile. Acestea pot fi închiriate, ca și până acum, doar pe baza buletinului de identitate. Centrul "La Pedale" din Pădurea Băneasa este deschis de luni până sâmbătă, în intervalul 10:00-18:00, iar duminică, până la orele 19:00. Prin deschiderea acestui centru, singura pădure a Capitalei  este accesibilă pentru bucureștenii care vor să se plimbe pe distanțe lungi, pe care nu le regăsesc în interiorul orașului. 

Centrul "La Pedale" din Pădurea Băneasa este cel de al treilea centru de acest gen din Sectorul 1, după cele două din parcurile Kiseleff și Herăstrău, deschise încă din anul 2008. În parcurile Kiseleff și Herăstrău, bucureștenii iubitori de sport și mișcare în aer liber pot închiria gratuit 500 de biciclete.

Proiectul "La Pedale" este parte a unei acțiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.
  
Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com