Data: 07.10.2015

Actul didactic din Sectorul 1 are recunoaștere internațională

Actul didactic din Sectorul 1 are recunoaștere internațională, comunitatea Sectorului 1 devenind, în ultimii ani, o pepinieră de elevi talentați, premiați în concursuri internaționale, au concluzionat, miercuri, 07.10.2015, membrii unei delegații de profesori din Anglia, Irlanda, Grecia, Ungaria și Turcia, veniți într-un schimb de experiență la Școala Gimnazială "Pia  Brătianu".

Delegația cadrelor didactice a discutat miercuri și cu conducerea Primăriei Sectorului 1, reprezentată de Viceprimarul Vasile Moțoc. Profesorii străini au apreciat nivelul de implicare al autorităților locale în buna desfășurare a actului didactic, dotările unităților de învățământ și multitudinea de programe extra-școlare fiind printre cele mai remarcate.

"Avem astăzi, datorită investițiilor în infrastructura școlară, unități de învățământ moderne, sigure, în care se desfășoară un act didactic de calitate. Rezultatele acestor investiții le constatăm astăzi, prin diversitatea activităților extrașcolare pe care fiecare unitate le desfășoară, dar mai ales prin rezultatele deosebite obținute de elevii noștri, de la un an la altul. Prezența delegației dumneavoastră este o nouă confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun. Schimbul de experiență dintre școli, expertiza pe care dumneavoastră o puteți oferi dascălilor noștri sunt câștiguri prețioase pentru creșterea actului didactic, pentru obținerea de noi performanțe în rândul elevilor noștri", le-a spus Viceprimarul Vasile Moțoc profesorilor străini.

Schimbul de experiență între profesorii școlilor și liceelor din Sectorul 1 cu dascăli din alte state europene a devenit o practică uzuală, solicitările pentru astfel de evenimente venind în urma performanțelor obținute de elevii unităților de învățământ din Sectorul 1 la diverse concursuri internaționale.

Numai în acest an, elevii Colegiului "Tudor Vianu" au obținut locuri pe podium la concursuri internaționale de matematică și informatică, o delegație a acestui colegiu fiind invitată la NASA, unde au și fost premiați.



Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com