Data: 18.04.2016

Sectorul 1: Școala Altfel, în spirit eco

În Sectorul 1, manifestările din acest an, prilejuite de programul "Școala Altfel" stau sub semnul protecției mediului și a spiritului eco. În perioada 18 - 22 aprilie 2016, Primăria Sectorului 1 și compania Romprest organizează o  serie de activități extracurriculare, prin care și-au propus să-i conștientizeze pe elevii din Sectorul 1 de importanța protejării mediului.

Startul a fost dat luni, 18 aprilie 2016, când peste 100 de elevi ai Școlii gimnaziale "Nicolae Grigorescu" au vizitat baza operațională Romprest, unde au avut ocazia să testeze utilajele folosite de operatorul de salubritate pentru operațiunea de curățenie mecanizată  a domeniul public din această zonă administrativă.

Parcul auto al companiei de salubritate este format din 800 de utilaje, de talie mică, medie și mare, iar elevii, însoțiți de cadrele didactice, au avut parte de o lecție de mediu, prin studierea utilajelor la lucru.

Acțiunea s-a desfășurat în prezența viceprimarului Sectorului 1, Vasile Moțoc, care i-a felicitat pentru participare și i-a premiat cu diplome și medalii pentru spiritul eco-civic de care aceștia au dat dovadă.

"Atitudinea Eco și grija față de mediu se cultivă de la cele mai fragede vârste. Iată de ce, Primăria Sectorului 1 îi implică pe cei mici în majoritatea acțiunilor ecologiste pe care le organizează. În Sectorul 1, putem păstra un mediu curat și sănătos numai prin implicarea întregii comunități, în special a celor mici, în astfel de proiecte", a declarat viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

Programul "Şcoala Altfel" 2016 a ajuns la cea de a 5-a ediție. În această săptămână orele normale sunt înlocuite de activități speciale, pe care părinții, elevii și învățătorii le pot stabili împreună. Pe lângă partea educativă, activitățile didactice au  și o parte distractivă, informală.





Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com