Data: 25.05.2016

Sectorul 1: Tratamente stomatologice gratuite la domiciliu

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, continuă să acorde tratamente stomatologice gratuite pentru persoanele cu venituri reduse din această zonă administrativă. Tratamentele stomatologice se acordă atât la sediul Complexului din strada Caraiman nr. 33A, cât și la domiciliul solicitanților.

Serviciile stomatologice la domiciliu se acordă persoanelor nedeplasabile și se programează săptămânal, în fiecare zi de marți, la numărul de telefon 021/22.44.073. De la inaugurarea Complexului Multifuncțional Caraiman, în aprilie 2008 și până în prezent, 3619 persoane au beneficiat de serviciile medicale dentare oferite gratuit de către Primăria Sectorului 1.

Serviciile stomatologice oferite gratuit de către administrația locală cuprind o gamă largă de acte terapeutice mergând de la consultații, tratamentul afecțiunilor pulpare, terapia cariei simple, tratamentul parodontitelor apicale, tratamente chirurgicale, tratamente protetice și nu în ultimul rând, activități profilactice.

"Complexul Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în nevoie. Acest centru medical este un exemplu de excelență pe care îl vom dezvolta periodic prin înființarea de noi servicii medicale de calitate pentru persoanele cu venituri reduse", a declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

Parteneriat cu Facultatea de Stomatologie a Universității "Titu Maiorescu"

Datorită numărului mare de solicitări din partea beneficiarilor și a dorinței de a-și diversifica serviciile stomatologice, Complexul Caraiman derulează un parteneriat cu Facultatea de Stomatologie a Universității "Titu Maiorescu". Prin acest parteneriat, un număr mai mare de pacienți au reușit să beneficieze de servicii stomatologice gratuite.
Totodată, centrul Caraiman a inițiat un alt parteneriat și cu Facultatea de Medicină Dentară a Universității "Carol Davila" din București, prin care medicii specialiști vor oferi consultații nu numai adulților ci și unui număr de 1500 de copii.

Cine beneficiază de serviciile stomatologice gratuite?

Consultații și tratamente stomatologice gratuite se acordă persoanelor care au domiciliul legal pe raza Sectorului 1 și care se află în una dintre următoarele situaţii:
 Familii/persoane care au un venit lunar egal cu salariul minim brut în plată pe economie, în plată, pentru fiecare membru de familie;
 Persoane instituţionalizate în centrele rezidenţiale din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, conform adeverinţei eliberată de DGASPC Sector 1 din care să rezulte calitatea de persoană instituţionalizată/persoane cu handicap;
 Copii și  tineri cu vârsta cuprinsă între 18-26 de ani, dacă urmează cursurile de zi ale unei instituţii de învăţământ acreditat, calitate dovedită cu adeverinţa eliberată de unitatea de învăţământ;
 Beneficiari ai legilor speciale, calitate dovedită cu certificat de revoluţionar/veteran de război sau alte documente oficiale;
 Alte cazuri aflate în evidenţa serviciilor de asistenţă socială pe bază de referire scrisă din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1.

Complexul Caraiman, premieră la nivel național

Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul Multifuncţional "Caraiman" este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generaţie la care se adaugă două cabinete mobile – Ambulanța socială și cabinetul stomatologic mobil – care oferă asistență medicală gratuită la domiciliul pacienților.

Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Multifuncţional "Caraiman", o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin pentru adolescente şi femei etc.





Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com