Data: 28.09.2005

Comunicat - Tetra Pak se implică în reamenajarea parcurilor din Sectorul 1

Tetra Pak se implică în reamenajarea parcurilor din Sectorul 1

 

Data de 29 Septembrie 2005 are o semnificatie specială pentru Compania Tetra Pak. Cei peste 20.000 de angajaţi din întreaga lume vor sarbători Ziua Mediului.


Cu această ocazie, membrii echipei Tetra Pak România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1, vor planta copaci în Parcul Maica Teofana, amenajat pe locul unei foste gropi de gunoi.


Evenimentul doreşte să capteze într-un gest simbolic angajamentul Companiei Tetra Pak faţă de acţiunile de protecţie a mediului înconjurător.


Schimbările de climă, încălzirea planetei, creşterea nivelului apelor, reprezintă probleme globale de mediu. Ca urmare, menţinerea echilibrului naturii a devenit o chestiune care ne priveşte direct şi solicită mai multă atenţie din partea tuturor.


Tetra Pak îşi asumă cu responsabilitate poziţia de lider în industria de profil, pentru crearea unei creşteri profitabile, în armonie cu protecţia mediului înconjurător şi cu o bună conduită socială.
În urmă cu peste 50 de ani, fondatorul companiei, Dr. Ruben Rausing, a inventat o soluţie simplă şi eficientă pentru ambalarea laptelui: pachetul în formă de tetraedru. Prima maşină de ambalat Tetra Pak a fost instalată în anul 1952 la o fabrică de lapte din Suedia. Astăzi, peste 300 de milione de pachete Tetra Pak sunt distribuite zilnic, în peste 165 de ţări din întreaga lume.


Viziunea Tetra Pak este de a pune la dispoziţie alimente sigure şi accesibile, pretutindeni.
Ambalajele Tetra Pak sunt formate din straturi succesive de carton 75 - 80%, polietilenă alimentară 20% si aluminiu (pentru ambalajele aseptice) 5%. Aşadar, cartonul, obţinut din celuloză, este principala componentă a ambalajelor Tetra Pak. Celuloza este o resursă regenerabilă. Tetra Pak colaborează numai cu furnizori certificaţi în domeniul managementului forestier, asigurându-se că rata replantării este întotdeauna mai mare decât rata tăierii copacilor iar principiile biodiversităţii sunt respectate.


Ambalajele Tetra Pak sunt uşoare (un ambalaj de 1 litru cântareste numai 28 de grame) putând fi transportate în formă de rolă; ca urmare, numărul de camioane necesare transportului este mai mic (pentru a transporta 500 000 de sticle de 1 litru, sunt necesare 25-40 de camioane; pentru a transporta aceeaşi cantitate de ambalaje Tetra Pak este necesar un singur camion),  economisind astfel combustibil şi reducând emisiile poluante.


Totodată, ambalajele Tetra Pak sunt reciclabile în proporţie de 100%:


- pulpa de hârtie fiind refolosită pentru a produce carton ondulat, hartie igienica, pungi de hartie, etc.;
- polietilena şi aluminiul fiind folosite fie ca sursă de energie (incinerare cu recuperare de energie - în industria cimentului de exemplu) fie extrudate pentru obţinerea diferitelor produse cum ar fi: ghivece pentru flori, coşuri, găleţi, etc.
Tetra Pak lucrează pentru şi împreună cu clienţii săi pentru a furniza sisteme optime de procesare şi ambalare a alimentelor.
Punem în practică angajamentul nostru de a inova, capacitatea de a înţelege necesităţile consumatorilor şi relaţiile cu furnizorii, în scopul de a oferi aceste soluţii, oriunde şi oricând se consumă alimente.


Tetra Pak se află în România din anul 1993, cu o companie de marketing, comercializare şi asistenţă tehnică.

 


Biroul de presă
28.09.2005