Data: 20.07.2016

Primarul Dan Tudorache a depus o coroană de flori în memoria eroilor aerului

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a participat în această dimineață la ceremonia militară și religioasă organizată la Monumentul Eroilor Aerului din Capitală, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Cu această ocazie, edilul Sectorului 1 a depus o coroană de flori în memoria eroilor aerului care s-au jertfit în cele două războaie mondiale pentru apărarea suveranității și independenței României.

"Această importantă sărbătoare, îmi oferă plăcutul prilej să adresez salutul meu și al comunității Sectorului 1 tuturor celor care slujesc cu atâta profesionalism și dăruire aviația românească. Cinstirea eroilor aerului este un gest de respect și recunoștință pentru cei care s-au jertfit pentru ca România să fie astăzi un stat independent și suveran, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice", a declarat  Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În fiecare an, pe 20 iulie, țara noastră sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, prilej cu care sunt organizate ceremonii religioase și militare în memoria eroilor aviatori. În această zi este sărbătorit, potrivit calendarului liturgic ortodox, și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, care a fost ales în anul 1913 de militarii aviatori ca "patron al aviației''. 






Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com