Data: 19.11.2016
Primarul Dan Tudorache reclamă lipsa de implicare a Guvernului în problemele reale ale cetățenilor din Sectorul 1
Primarul Dan Tudorache a reclamat lipsa de cooperare a Guvernului în rezolvarea problemelor Sectorului 1. În cadrul unei conferințe de presă, edilul Sectorului 1 a dat mai multe exemple concrete care dovedesc faptul că miniștri tehnocrați nu conlucrează cu primăriile pentru a rezolva problemele oamenilor, ci din contră, sabotează în mod constant interesele comunității locale.
" Guvernul și primăriile trebuie să muncească în echipă, pentru ca Sectorul 1 și întregul București să devină un oraș civilizat și bine organizat. Nu prin sabotaj vom avea o viziune coerentă și unitară asupra dezvoltării orașului. Acum, când am văzut din funcția de primar cât de departe sunt tehnocrații de problemele reale ale cetățenilor, regret că am votat, în calitate de deputat, învestirea acestui Executiv", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Iată care sunt argumentele care susțin nemulțumirea Primarului Sectorului 1 față de lipsa de implicare a Guvernului în viața de zi cu zi a locuitorilor Capitalei:
Guvernul, prin Agenția Națională de Mediu București, autorizează gropile de gunoi poluante, în disprețul celor 30 de mii de bucureșteni care au semnat pentru închiderea acestora.
- Cele 30.000 de semnături adunate până la jumătatea campaniei "Aer curat, Bun de Respirat" nu înseamnă nimic pentru Agenția Națională pentru Protecția Mediului București. Pe site-ul instituției există deja decizia prin care se încep demersurile de autorizare pentru SC STERICYCLE ROMANIA SRL, societate care controlează una dintre gropile de gunoi care otrăvesc aerul din Nordul Capitalei.
- În decizia atașată găsiți următoarea formulare: "În lipsa oricărui comentariu sau observație din partea publicului", Agenția de Protecție a Mediului București decide emiterea autorizației integrate de mediu pentru SC STERICYCLE ROMANIA SRL, desfășurată în București, Sector 1, Drumul Poiana Trestiei, nr 17.
- Primele 30.000 de semnături vor fi depuse la Agenția de Mediu pentru a dovedi nemulțumirea bucureștenilor față de depozitele de gunoi poluante.
Guvernul, prin Ministerul Educației, refuză să treacă Complexul Cireșarii în administrarea Primăriei Sectorului 1.
- În zona bulevardului Ion Mihalache locuiesc aproximativ 25 de mii de bucureșteni care cer cu insistență reamenajarea parcului și a bazei sportive. Ministerul Educației preferă să țină în paragină Complexul Cireșarii în loc să-l dea în administrare Primăriei Sectorului 1 pentru a-l transforma într-un centru sportiv și de agrement.
Guvernul, prin Ministerul Culturii, preferă să "administreze" ruinele Teatrului Bazilescu și refuză să-l predea Primăriei Sectorului 1 pentru a-l reabilita și a-l reda bucureștenilor
- Primăria Sectorului 1 administrează și amenajează parcul Bazilescu, dar în centrul său rămân ruinele unei construcții lăsate în mod intenționat în paragină.
- Bugetul local al Sectorului 1 dispune atât de proiectul reabilitării Teatrului Bazilescu cât și de sumele necesare acestei investiții. În prezent, peste 15 mii de bucureșteni care locuiesc în zonă reclamă starea deplorabilă a unei clădiri care poate deveni reprezentativă pentru Sectorul 1.
Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a creat un haos în autorizarea construcțiilor din zonele protejate. Cetățenii așteaptă nepermis de mult rezolvarea dosarelor de urbanism.
- La ora actuală, opt din zece bucureșteni care vor să construiască o locuință în Sectorul 1, să renoveze sau să modifice una deja existentă, sunt blocați în planurile lor pentru că ministerul de resort a schimbat regulile de autorizare în zonele protejate (clădirile monument, siturile, necropolele etc.). Din cauza lipsei unei reglementări clare, oamenii sunt trimiși de la Primăria Capitalei la Primăria Sectorului 1 și înapoi pentru aprobarea dosarelor de urbanism.
- Astfel, pentru soluționarea unui dosar de urbanism într-un termen de maxim 30 de zile, bucureștenii din Sectorul 1 așteaptă mai bine de șase luni un răspuns referitor la autorizarea sau neautorizarea unei lucrări de construire.
Guvernul, prin Ministerul Sănătății, nu s-a ocupat de refacerea Spitalului de Arsuri, deși această investiție era în responsabilitatea sa.
- Ministerul Sănătății nu a reușit să cheltuiască 500 milioane de lei pentru modernizarea spitalelor din toată țara.
- În aceste condiții, Primăria Sectorului 1 a preluat responsabilitatea refacerii și redeschiderii Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri.
- Până la sfârșitul anului, Primăria Sectorului 1 va finaliza, din bugetul propriu, lucrările de reparații la Secția ATI de la Spitalul de Arsuri. În momentul de față, Sectorul 1 a investit 250.000 de euro în aceste lucrări.
Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/3191013/int.205
E-mail: presa.primaria1@gmail.com