Data: 16.03.2017

Noi proiecte europene în Sectorul 1 al Capitalei

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, s-a întâlnit astăzi cu o delegație la nivel înalt a Comisiei Europene conduse de Comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Crețu. Cu această ocazie, edilul Dan Tudorache a solicitat sprijinul Comisiei Europene pentru finanțarea principalelor proiecte pe care intenționează să le deruleze în cursul acestui mandat: construirea în Nordul Capitalei a unui spital nou, implementarea unui sistem integrat de management al deșeurilor și rezolvarea definitivă a problemelor pe care le produc gropile de gunoi poluante locuitorilor Capitalei.

"Sănătatea este prioritatea de grad zero a administrației pe care o conduc. Consider că a venit momentul ca bucureștenii să beneficieze la ei acasă de spitale ultramoderne și de asistență medicală la cele mai înalte standarde. Deși bugetul Sectorului 1 este unul generos, avem nevoie și de sprijinul Comisiei Europene pentru realizarea acestui proiect esențial pentru locuitorii Sectorului 1. În plus, îmi doresc să dezvoltăm un sistem performant de management al deșeurilor, pentru ca Sectorul 1 să devină, în cel mai scurt timp, un model de bune practici în domeniul protecției mediului", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Tot cu sprijinul Comisiei Europene, Primarul Dan Tudorache și-a mai propus să construiască noi grădinițe și creșe precum și modernizarea celor existente, să realizeze creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din Sectorul 1, precum și realizarea a trei incubatoare de afaceri care să contribuie la consolidarea capitalului autohton. Noile entități de sprijin antreprenorial ar urma să aibă o suprafață minimă individuală de 500 de metri pătrați și capacitate de găzduire a 25 de afaceri într-un ciclu individual de incubare de trei ani.

Din delegația condusă de comisarul european Corina Crețu au făcut parte și Doamna Vittoria Alliata-Di Villafranca, Director Comisia Europeană (DGREGIO), Domnul Carsten Rasmussen, Șef de Unitate Comisia Europeană (DG REGIO), Doamna Angela Cristea, Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România și Doamna Monica Loloiu, Consilier al Raportorului Politic. 


Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media şi Informatică
Tel. fix: 319.10. 13/interior 205
E-mail: presa.primaria1@gmail.com