Data: 28.04.2017

Edilul Dan Tudorache, în deschiderea FITR: “Vom pune în valoare patrimoniul cultural și istoric al sectorului 1”

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a participat vineri, 28 aprilie 2017, la deschiderea oficială a celei de-a IV-a ediții a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil (FITR).

Evenimentul Fundației Amfiteatru este organizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 și este sprijinit de Muzeul Național al Literaturii Române. Tema din acest an este "Turismul responsabil în spațiu urban: identitățile și experiențele metropolei".

În deschiderea FITR, Dan Tudorache a declarat: "În Sectorul 1 s-a scris istoria acestui oraș, aici regăsindu-se principalele obiective culturale și administrative ale Capitalei: monumente, muzee, teatre, instituții publice, ambasade și exemplele ar putea continua. În concret, am elaborat o strategie de regenerare urbană prin care ne-am propus creșterea calității vieții locuitorilor".

Această strategie presupune și punerea în valoare a patrimoniului cultural și istoric al sectorului: "Avem toate datele pentru a deveni un punct de atracție pe harta turismului cultural din Europa. Si nu orice fel de turism, ci unul responsabil, ancorat în conceptul dezvoltării durabile. În plus, suntem preocupați de cooperări cu regiuni în primul rând din Europa, dar nu numai, pentru a implementa bunele practici administrative ale acestora în domeniul turismului responsabil", a încheiat Primarul Sectorului 1.

La forum au mai luat parte specialiști din industrii creative, turism, urbanism și membri ai corpului diplomatic: Ambasadoarea Republicii Tunisiene în România, Excelența Sa Doamna Boutheina Labidi; Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Japoniei în România, Domnul Kisaburo Ishii; Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Muntenegru în București, Excelența Sa Domnul Milan Begovic; Ambasadorul Republicii Argentina în România, Excelența Sa Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo.