Data: 11.05.2017

Persoanele de etnie romă din Sectorul 1 beneficiază de consultații medicale gratuite

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, realizează consultații medicale gratuite pentru o sută de beneficiari de etnie romă cu domiciliul legal în această zonă administrativă.

Până la data de 31.07.2017, în cadrul proiectului "Sănătatea nu are etnie", aceste persoane vor avea acces gratuit la consultații stomatologice, oftalmologie, planning familial, psihiatrie, analize de laborator și osteodensitometrie.

Grupul țintă este reprezentat de persoanele aflate în situație de vulnerabilitate în vederea creșterii calității vieții și îmbunătățirea stării de sănătate prin prevenție.

Persoanele interesate pot afla mai multe informații la numerele de telefon 021.224.40.73/021.224.40.28/021.224.40.29.

Complexul Multifuncțional Caraiman este situat pe Strada Caraiman nr. 33A, Sector 1, București.


Mijloace de transport:
RATB – 105, 86, 65 (Calea Griviței) / Metrou Grivița.
RATB – 205, 300, 282, 24, 45 (B-dul Ion Mihalache).

Centru medical de excelență pentru persoanele cu venituri reduse

Complexul Multifuncțional Caraiman a fost deschis în anul 2008, fiind primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse.  Complexul oferă servicii de asistență și consiliere pentru persoane vârstnice dependente și semidependente, prin intermediul îngrijitorilor la domiciliu specializați. În prezent serviciile sunt acordate unui număr de 71 de beneficiari de către 17 îngrijitori la domiciliu.

Anul acesta se va deschide și un hospice pentru persoanele cu Alzheimer și îngrijiri paliative, beneficiari fiind locuitorii sectorului 1, în limita condițiilor impuse de accesarea serviciilor oferite de Complexul Multifuncțional Caraiman.

Situat într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie.  Pentru viitorul apropiat, se dorește înființarea mai multor cabinete medicale, cum ar fi: ORL, obstetrică - ginecologie, urologie, cardiologie, pediatrie.