Data: 17.05.2017

S-a început operațiunea de curățare a graffiti-urilor de pe blocurile reabilitate termic

Primăria Sectorului 1 a primit sesizări de la Asociațiile de Proprietari din cartierul Pajura că mai multe fațade ale imobilelor reabilitate termic din bani publici au fost vandalizate cu mesaje politice și desene injurioase de tip graffiti.

În urma discuțiilor dintre locuitorii zonei, constructori și autoritatea locală, s-a decis curățarea  graffiti-urilor în mod gratuit pentru cetățeni.

Edilul Dan Tudorache s-a întâlnit marți, 16 mai 2017, cu persoanele care locuiesc în imobilele murdărite de graffiti de pe strada Hrisovului și a urmărit cum se desfășoară lucrările de îndepărtare a mesajelor triviale.

"Primăria Sectorului 1 susține exprimarea artistică însă, în acest caz, nu se poate vorbi despre artă stradală. Mesajele pe care le acoperim cu vopsea lavabilă încurajează limbajul indecent și afectează aspectul blocurilor. În plus, copiii noștri trebuie protejați de astfel de cuvinte și desene", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Conform Legii 61/1991 actualizată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, persoanele care comit astfel de nereguli pot fi sancționate contravențional.