Data: 29.06.2017

Poveștile cartierului Herăstrău, cuprinse pentru prima dată într-o carte

Cartierul Herăstrău își deapănă, pentru prima dată, poveștile cu parfum de epocă, pline de ștaif și de farmec.

Cartea cu caracter monografic "Herăstrăul: moşie, cătun, cartier, parohie", de Pr. Valentin Bîrlez (coordonator) şi Alexandru Ciolan, a fost lansată, la Biserica Herăstrău "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", ieri, în preajma sărbătoririi a 130 de ani de la sfințire. Biserica a fost construită într-un singur an cu contribuția țăranilor care au donat din pământurile lor.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a răspuns invitației de a participa la eveniment, alături de alte personalități publice și locuitori ai cartierului, printre care și Prof. univ. Dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice.

Edilul Dan Tudorache a declarat: "Am rămas plăcut impresionat când am intrat, în urmă cu mulți ani, în Biserica în care ne aflăm acum. Depinde de noi, oamenii locului, ai bisericii și ai administrației deopotrivă, să construim viitorul Cartierului Herăstrău și  nu numai. Este obligația mea să ajut fiecare lăcaș de cult din cele 39 care se află de pe raza sectorului 1".

Povestind despre carte, Preotul Valentin Bîrlez afirmă: "Dacă nu cunoașteți istoria poporului, nu cunoașteți istoricul părinților voștri. Pe lângă informația cuprinsă în această carte, rolul ei este de a-l mișca duhovnicește pe cititor. Parcurgând-o, veți descoperi ceva nou la fiecare pagină, veți zâmbi și veți simți că faceți ceva pentru locul dumneavoastră".