Data: 03.07.2017

Dan Tudorache: “La primărie eu fac administrație pentru oameni, iar consilierii PNL-USR fac politică pentru partide”

În ciuda sabotajului majorității PNL-USR din Consiliul Local, Primăria Sectorului 1 găsește soluții pentru continuarea proiectelor importante pentru cetățeni. Aceasta a fost tema principală abordată de Primarul Dan Tudorache în conferința de presă desfășurată astăzi la sediul Primăriei.

Primarul Sectorului 1 a prezentat situația din Consiliul Local, unde alianța PNL-USR are un vot în plus și respinge proiecte utile pentru comunitatea locală. Mai mult, Dan Tudorache i-a acuzat pe șefii partidelor politice că supraveghează chiar din sala de ședințe modul cum votează consilierii din cadrul organizațiilor politice pe care le conduc.

"La primărie eu fac administrație pentru oameni, iar consilierii PNL-USR fac politică pentru partide. Oricât de mult se vor împotrivi prin vot în Consiliul Local, eu voi găsi soluții pentru a continua proiectele bune pentru oameni", a declarat Dan Tudorache.
Vă prezentăm succint modul în care Primăria Sectorului 1 va continua proiectele importante respinse de majoritatea PNL-USR.

                                 Primăria nu renunță la programul
                                   de eficiență energetică la case


În ședința de vineri, 30 iunie 2017, a fost respins programul pilot pentru locuințele individuale. În urma investițiilor în reabilitarea termică a blocurilor, a rezultat o cheltuială medie de 5500 de euro pentru fiecare apartament. Urmând principiul egalității, Primarul Sectorului 1 consideră că de această sumă trebuie să beneficieze și proprietarii de case.

           "Vom schimba fundamental abordarea problemei. Voi discuta cu fiecare consilier în parte și le voi explica cum votul de partid contravine intereselor oamenilor. În ședința următoare voi veni cu criteriile de înscriere, lista de lucrări și suma maximă pe care o vom investi la fiecare casă. Le reamintesc consilierilor PNL că în 2012 au votat pentru acest proiect și că nu se justifică atitudinea lor de astăzi", a mai precizat Primarul Sectorului 1.

                            Grădinițele de vară rămân gratuite
                        și deschise până la sfârșitul lunii august


  Consilierii PNL-USR au respins la rectificarea bugetară sumele necesare alimentației și activităților curente pentru copiii care vor sta peste vară la grădiniță. În aceste condiții, Primarul Dan Tudorache a hotărât să amâne schimbarea mobilierului din unele școli pentru a putea susține cheltuielile  grădinițelor înscrise în program: 44, 46, 116, 206 și 222.

"Avem sute de cereri de la părinții care nu au cu cine să-și lase copiii mici pe timpul verii. Nu puteam ține grădinițele închise, așa că am hotărât să luăm bani de la alte investiții și să rezolvăm această mare problemă a părinților", a mai spus Dan Tudorache.

                                     Construim un corp nou de clădire
                                            la Școala nr. 12 Herăstrău


         Pentru construirea unui corp nou de clădire la Școala nr. 12 Herăstru, Consiliul Local Sector 1 trebuia să voteze un schimb de terenuri între Administrația Piețelor și Administrația Școlilor Sector 1, finanțatorul investiției.
        "Era o simplă procedură administrativă, ambele instituții fiind în subordinea consiliului local. USR s-a împotrivit, deoarece dorea să fie demolată și piața din zonă. În urma discuției cu oamenii, am găsit o soluție pentru a păstra și piața și a avea loc și pentru noua școală", a continuat Primarul Sectorului 1.

                                     S-a înființat comisia pentru
                                renașterea clubului de fotbal Rapid


Edilul Dan Tudorache a semnat o dispoziție de primar pentru înființarea unei comisii care să poarte primele discuții cu cele trei entități care revendică brandul Rapid. Primăria Sectorului 1 dispune de resurse pentru a investi în fotbal, așa cum deja o face în scrimă, polo, înot și alte sporturi.
       "Consilierii au respins un proiect care nu avea legătură cu finanțarea clubului.  Cei care vor discuta, trebuie să aibă un mandat din partea primăriei. Despre asta a fost vorba. Imediat ce comisia va avea informațiile necesare și soluțiile viabile vom discuta public și vom supune aprobării Consiliului Local ce este de făcut", a încheiat Primarul Sectorului 1.



Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13/int.205
E-mail : presa.primaria1@gmail.com