Data: 20.09.2017

La nivelul Primăriei Sectorului s-a instaurat celula de criză în condițiile fenomenelor meteo extreme anunțate pentru această noapte

Conform ANM, a fost emis un cod galben pentru București, iar după ora 18.00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 si 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie.

Administrația Locală a luat din timp măsuri pentru a face față vremii capricioase. La sediul Poliției Locale Sector 1 s-a instituit Serviciul de Permanență și este pus la dispoziția locuitorilor acestei zone administrative numărul de telefon 021/9540, apelabil 24 de ore din 24, unde pot anunța orice incident petrecut pe timpul furtunii.


De asemenea, încă din această dimineață, polițiștii locali verifică situația panourilor, prismelor și bannerelor publicitare și atenționează persoanele juridice, care dețin terase pe care au amplasate umbrele și scaune, să procedeze la strângerea mobilierului pentru a nu pune în pericol siguranța cetățenilor.

Totodată, angajații Administrației Domeniului Public Sector 1 au luat măsuri de verificare și toaletare a copacilor aflați în declin biologic din parcurile din această zonă administrativă, cât și pe aliniamentele stradale. În plus,  această instituție va avea echipaje pregătite să intervină pe teren pe tot parcursul nopții.

Pentru probleme medicale cauzate de fenomenele meteo extreme, cetățenii sectorului 1 pot suna la numărul de telefon al Centrului Caraiman: 0762251007, iar o ambulanță se va deplasa de urgență la fața locului pentru a le acorda asistență de specialitate.

În caz de necesitate, persoanele afectate vor fi transportate la camera specializată de primiri urgențe a Complexului Caraiman.

Primăria Sectorului 1 face un apel către cetățeni ca pe durata avertizării meteo să evite, pe cât posibil, deplasările, în cazul în care acestea nu sunt urgente!