Data: 01.02.2018

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache: "Aștept ca Primăria generală să îndeplinească rapid pașii administrativi pentru ca noi să putem rezolva problema accesului în Cartierul Greenfield”

Primăria Sectorului 1 continuă demersurile pentru rezolvarea problemelor de trafic din zona cartierului Greenfield  și pentru accesul mai ușor al locuitorilor de aici la DN1.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Sector 1 adoptată ieri, Primarul Dan Tudorache, prin aparatul de specialitate, va efectua studii tehnice de specialitate și demersuri la autoritățile competente pentru punerea în aplicare a prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr.608/19.12.2017. Prin această hotărâre, Consiliul General al Municipiului București a împuternicit expres Consiliul Local Sector 1 să efectueze, în numele Municipiului București, demersuri pentru trecerea din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor "Romsilva" în domeniul public al Municipiului București a suprafeței de teren având destinația de drum forestier și pădure necesară realizării unui drum de acces. Este vorba despre o porțiune din drumul forestier cunoscut sub denumirea de Vadul Moldovei și a terenului aferent acestuia.

"Deschiderea acestui drum accesului public și modernizarea lui, pe lângă faptul că ar rezolva problema accesului locuitorilor din zonă la DN1, ar și decongestiona traficul la orele de vârf pe tronsonul Drumul Aleea Teișani. După finalizarea demersurilor legate de trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului București a acestui teren, aștept ca Primăria Generală să-l treacă în administrarea Primăriei Sectorului 1, pentru a putea să-l asfaltăm și să-l dotăm cu iluminat public", a afirmat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Informații de background


În prezent, accesul către ansamblul rezidențial Greenfield se realizează numai prin Aleea Teișani, dinspre DN1 București – Ploiești. Accesul este insuficient pentru numărul actual de locuitori.
În aceste condiții, în baza Hotărârilor Consiliului Local Sector 1 nr.236/2017 și 278/2017, administrația locală a Sectorului 1 a efectuat demersuri către Primăria Municipiului București, Ministerul Apelor și Pădurilor și Regia Națională a Pădurilor "Romsilva" în vederea trecerii din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului București a drumului cunoscut sub denumirea de Vadul Moldovei și a terenului aferent acestuia, cât și în vederea scoaterii din fondul forestier a suprafeței efectiv necesare pentru realizarea unei căi de acces.
Ca urmare a solicitării exprese a Consiliului Local Sector 1, Consiliul General al Municipiului București a adoptat, în data de 19.12.2017, Hotărârea nr.608 prin care a împuternicit Consiliul Local Sector 1 să efectueze, în numele Municipiului București, aceste demersuri.


Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică