Data: 14.05.2018

Exercițiu de alarmare-evacuare în cazul producerii unui cutremur la Școala Gimnazială nr. 179, desfășurat de Poliția locală Sector 1

Primul exercițiu din acest an de alarmare-evacuare în cazul producerii unui cutremur de pământ a fost desfășurat de Poliția Locală Sector 1 în data de 10.05.2018, la Școala Gimnazială nr. 179.

Exercițiul a avut un caracter preventiv-educativ, în cadrul său fiind prezentate reguli de comportament pre/post seismic, și are ca scop optimizarea capacității de reacție în situații de urgență a instituțiilor publice de pe raza sectorului 1.

La acțiune au participat peste 1.300 de elevi din toate ciclurile de învățământ, profesori, personal auxiliar, dar și persoane din afara unității.

Cei prezenți au aflat despre modul de adăpostire și protejare în momentul declanșării unui cutremur, evacuarea în ordine a persoanelor, căutarea și salvarea unor victime, acordarea primului ajutor răniților rezultați în urma seismului.

Obiectivele exercițiului au fost îndeplinite de specialiștii Serviciului Situații de Urgență din cadrul Poliției locale Sector 1. Totodată, au mai participat și reprezentanți ai Inspectoratului Situații de Urgență Dealul Spirii, ai Asociației Foișorul de Foc=Voluntariat și Parteneriat pentru Viață.

Astfel de exerciții vor fi organizate de reprezentanții Poliției locale Sector 1 și în perioada următoare.