Data: 17.10.2018

Sectorul 1 va avea o rețea publică de Internet gratuit și mobilier urban ce va permite încărcarea smartphone-urilor, tabletelor și a laptop-urilor, prin energie verde

Primăria Sectorului 1 a semnat un contract de donație cu o companie externă care va amplasa, cu titlu gratuit, 240 de stâlpi prevăzuți cu prize USB. Prizele pot alimenta simultan șase dispozitive mobile sau laptop-uri, iar routerele vor permite conectarea la Internet prin rețeaua wireless.

Pentru încărcare este necesar ca utilizatorul să dețină un cablu de alimentare.

Programul pilot a debutat ieri prin montarea primului stâlp cu panouri solare în fața Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9. Rețeaua de Internet wireless este denumită "Primăria Sectorului 1", are o rază de 150 de metri și va întruni toate condițiile de siguranță impuse de o astfel de rețea publică.

Ritmul de amplasare al stâlpilor va fi de aproximativ 50 pe lună, pe străzile principale, pe marile bulevarde din Sector, în piețele și în parcurile administrate de ADP Sector 1. La final, zona centrală va fi acoperită în totalitate de rețeaua Wi-Fi. Acest mobilier modern va fi situat în apropierea băncuțelor și va folosi echipamente de ultimă generație.

Modelul este inspirat de cele ale metropolelor lumii, precum New York, Helsinki și Melbourne. Firma inițiatoare își dorește ca parteneriatul cu Primăria Sectorului 1 să constituie un exemplu de bune practici pentru celelalte administrații publice din Capitală și din țară.