Data: 23.11.2018

De Centenar, inima Bucovinei reunite bate la București, în inima Țării Mamă!

Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural, organizează, în perioada 23-25 noiembrie 2018, în Piața George Enescu (în apropierea Ateneului Român), un eveniment dedicat Centenarului Unirii Bucovinei cu Patria Mamă, precum și românilor din nordul Bucovinei, un eveniment de suflet și simțire românească, închinat legăturii indestructibile a românilor din  nordul Bucovinei cu Țara Mamă.

La evenimentul denumit "Festivalul Bucovinei" vor participa asociațiile culturale ale românilor din Regiunea Cernăuți, personalități ale comunității românești din nordul Bucovinei, reprezentanți ai presei de limba română din Ucraina, precum și primari ai localităților cu populație românească din acea zonă.

Desfășurat sub sloganul "Reunim Bucovina Istorică", festivalul va fi însuflețit de peste 300 de artiști, de ansambluri folclorice, de meșteșugari populari și de cei mai pricepuți bucătari de pe plaiurile bucovinene. Arta, tradițiile, portul popular și gustoasele bucate din Bucovina, ce vor fi prezentate publicului în cele trei zile, au rolul de a promova și strânge relațiile cu cei peste 700.000 de români care trăiesc dincolo de granița de nord-est. Pentru că noi, românii din Țara Mamă, avem datoria de suflet de a informa opinia publică despre situația învățământului în limba română din Ucraina și de a susține strângerea de fonduri pentru școlile și grădinițele românești din această țară.

O primă și frumoasă inițiativă de a sprijini unitățile de învățământ românești din Ucraina aparține companiei Wirquin România, care va dona instalații sanitare noi și performante pentru acestea.

Evenimentul se va desfășura într-un cort încălzit, cu suprafața de 1.300 de metri pătrați. Vom avea invitați peste 150 de artiști și oficialități române din nordul Bucovinei (Ucraina).

Vă invităm să ne fiți alături din 23 până în 25 noiembrie și să arătăm că, în inima Bucureștiului,  întregim inima Bucovinei, care va bate alături de inima Patriei Mamă.

CENTRUL CULTURAL AL SECTORULUI 1