Data: 16.10.2019

Haide să descoperim împreună Bucureștiul Interbelic!

Ești pasionat de arhitectură sau istorie? Sau ești pur și simplu un locuitor al Bucureștiului care își iubește orașul și care își dorește să-i cunoască mai bine trecutul și atracțiile arhitectonice?

Te așteptăm joi, 17 octombrie 2019, începând cu ora 18:00,  la sediul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Șoseaua Kiseleff nr. 3, să descoperim sau să redescoperim împreună  farmecul și frumusețea clădirilor Bucureștiului Interbelic. În Sala Irina Nicolau a muzeului (intrarea din strada Monetăriei nr.3)  va avea loc vernisajul expoziției "Arhitectura Interbelică a Bucureştiului şi Regalitatea" semnată de  acad. Răzvan Theodorescu și dr. arh. Luca Matei Stoian.

În cadrul expoziției, care va avea loc în perioada 17 octombrie – 03 noiembrie 2019, vei putea admira fotografii de arhitectură modernă, edificii relevante pentru arhitectura modernistă a Capitalei din perioada interbelică. Bucureștiul este considerat capitala est - europeană cu cele mai numeroase monumente de arhitectură modernistă, patrimoniu realizat, în mare parte, în perioada interbelică.

Desfășurată "Sub Auspiciile Familiei Regale a României", expoziția "Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea" este organizată de  Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual alături de Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România și Uniunea Arhitecților din România, în parteneriat cu instituții precum Primăria Sectorului 1 sau Muzeul Naţional al Ţăranului Român.