Data: 18.10.2019

Consiliul Local Sector 1 a adoptat rectificarea bugetară

Dan Tudorache: "Din păcate, consilierii Locali ai PNL au continuat să  voteze, pentru a cincea oară consecutiv, împotriva elevilor și bolnavilor din Sectorul 1"

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, după patru încercări eșuate, cu 15 voturi pentru și 10 abțineri, proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului general centralizat. Au votat pentru rectificarea bugetară toți consilierii locali ai PSD,UNPR, PMP și ALDE, precum și doi dintre consilierii locali ai USR.

Adoptarea rectificării bugetare permite finanțarea unor proiecte esențiale pentru comunitatea Sectorului 1 din domeniul educației și sănătății: plata facturilor la apă, gaze, curent pentru unitățile de învățământ, plata burselor de performanță, de merit, de studiu, precum și a burselor sociale, plata facturilor la utilități pentru Spitalul de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", derularea proiectului educational "Grădinița pentru toți", prin care elevii din toate cele 34 de grădinițe de stat din Sectorul 1 vor beneficia gratuit, în acest an școlar, de cursuri de limbi străine și programe de dezvoltare personală etc.

"Salut adoptarea de către consilierii locali, în ședința de astăzi, a proiectului de rectificare bugetară și depășirea blocajului provocat la cele patru ședințe de consiliu precedente. Mă bucur că majoritatea consilierilor locali au lăsat, de această dată, politica la ușa primăriei și au acționat în interesul cetățenilor care le-au acordat încrederea lor să le reprezinte interesele. Însă, mi-a lăsat un gust amar atitudinea consilierilor PNL care au continuat să voteze, pentru a cincea oară consecutiv, împotriva intereselor elevilor și bolnavilor din Sectorul 1", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

 

Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com