Data: 11.11.2020

Clotilde Armand: ”De două săptămâni, am discuții cu reprezentanții Primăriei Capitalei pentru a rezolva problema apei calde și a căldurii”

"Dragi locuitori ai Sectorului 1,

Am preluat mandatul de primar în plină criză a apei calde și a căldurii în București. Este inadmisibil ca, în anul 2020, în capitala unui stat membru al Uniunii Europene, cetățenii să sufere zile sau chiar săptămâni întregi de lipsa apei calde și a căldurii. Incompetența administrațiilor trecute și lipsa invetițiilor în termoficare ne-au adus în această situație. Astăzi suportăm cu toții consecințele anilor în care nu s-a făcut nimic în acest domeniu.

Dar, asta ține de trecut, este timpul să găsim soluții urgente la această problemă reală. Pe termen lung avem rezolvare: ieri, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat contractul de reabilitare din fonduri europene a 210 km de rețea de termoficare.  Acum, însă, în prag de iarnă și în plină criză sanitară, avem nevoie ca fiecare bloc racordat la rețeaua publică să aibă apă caldă și căldură, fără intermitențe. Acesta este mesajul pe care îl transmit, de două săptămâni încoace, în timpul discuțiilor pe care le am cu reprezentanții Primăriei Capitalei.

Chiar dacă va fi o iarnă de tranziție, trebuie ca avariile la rețeaua publică să fie rezolvate în cel mai scurt timp posibil, astfel încât apa caldă și căldura să nu mai lipsească din apartamentele bucureștenilor".

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1