Data: 24.02.2021

Toleranță zero pentru nerespectarea legii: Amenzi de 500.000 de lei pentru publicitate stradală ilegală

Primăria Sectorului 1 continuă campania de eliminare a fenomenului publicității stradale ilegale. După ce la sfârșitul săptămânii trecute au fost desființate peste 30 de prisme publicitare, mesh-uri și bannere amplasate ilegal în diferite locații din Sectorul 1, a venit vremea amendării celor care nu au respectat legea.

Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal din cadrul Poliției Locale Sector 1 a dat amenzi în valoare de 500.000 de lei pentru toate firmele de publicitate care nu au respectat legea și nu aveau autorizații pentru publicitate stradală.

"Așa cum am promis, în Sectorul 1, facem curățenie și impunem respectarea legii și în domeniul publicității stradale. Gata cu mesh-uri, bannere, prisme și alte improvizații care ne sufocă orașul. Vom continua acțiunea noastră până când toate reclamele ilegale din Sectorul 1 vor fi date jos, iar cei care aleg să încalce legea vor suporta consecințele. Poate pentru unii funcționari din primărie era un business să închidă ochii la această afacere ilegală, însă pentru mine nu", a declarat primarul Clotilde Armand.

Desființarea panourilor publicitare ilegale din Sectorul 1 a început, din dispoziția primarului, la sfârșitul săptămânii trecute, printr-o amplă acțiune de desființare a zeci de prisme publicitare, mesh-uri și bannere amplasate ilegal pe domeniul public. Au fost desființate panourile publicitare amplasate ilegal în următoarele zone: Pipera, Băneasa, Calea Griviței – Gara de Nord, Berzei – Știrbei Vodă, Bucureștii Noi.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro