Data: 22.04.2021

Instituția Prefectului și ANFP au tranșat situația de la Sectorul 1: Hotărârea instanței de suspendare a HCL privind reorganizarea Primăriei produce efecte doar pentru viitor!

Hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local nr. 291/04.12.2020 privind reorganizarea trei structuri din cadrul Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar de la data pronunțării și pentru viitor, potrivit unui punct de vedere transmis astăzi de Instituția Prefectului Municipiului București la solicitarea Primăriei Sectorului 1.

"Instituția Prefectului și ANFP au tranșat situația bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal și poate fi aprobat, iar hotărârea instanței de suspendare a HCL privind reorganizarea Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiții, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal și poate fi aprobat. Fac, din nou, un apel la consilierii locali să fie responsabili și să voteze bugetul pentru a putea demara cât mai curând proiectele de investiții atât de necesare pentru reconstrucția și modernizarea Sectorului 1. Acest punct de vedere al Prefecturii București risipește orice îndoială asupra legalității proiectului de buget pe care l-am propus Consiliului Local. Așa cum am spus și noi, hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea mai multor structuri din cadrul Primăriei produce efecte doar de la data pronunțării și numai pentru viitor", a declarat primarul Clotilde Armand.

Consiliul Local al Sectorului 1 se întrunește din nou astăzi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 15.00, în ședință extraordinară, pentru a aproba bugetul general centralizat pe anul 2021. Proiectul de buget se află pentru a treia oară pe ordinea de zi a ședințelor de consiliu ca urmare a rezervelor anumitor consilieri locali intervenite în urma sentinței civile nr. 2071/2021 a Tribunalului București, Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal prin care a fost suspendată Hotărârea nr. 291/04.12.2020 a Consiliului Local Sector 1 de reorganizare a Primăriei Sectorului 1.

Pentru a clarifica aceste rezerve, Primăria Sectorului 1 a solicitat puncte de vedere atât de la Instituția Prefectului Municipiului București, cât și de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

Instituția Prefectului Municipiului București ne-a comunicat faptul că "suspendarea dispusă de instanța de judecată are în vedere și produce efecte doar de la data pronunțării și pentru viitor, aceasta neafectând nici validitatea și valabilitatea drepturilor și obligațiilor născute în baza actului administrativ a cărui executare a fost suspendată, acestea menținându-se în integralitate, doar executarea lor este amânată pentru o anumită perioadă (60 de zile sau până la soluționarea definitivă a cauzei), și nici asupra efectelor juridice sau materiale produse până la data pronunțării sentinței prin care s-a dispus suspendarea actului administrativ".

Totodată, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a revenit cu un nou răspuns la solicitările Primăriei Sectorului 1 în care precizează faptul că a luat act de opinia prezentată în sensul în care se apreciază că sentința civilă nu produce efecte asupra măsurilor deja dispuse în temeiul actului administrativ menționat anterior datei de 30.03.2021.

Reabilitarea Teatrului din Parcul Bazilescu și investițiile în educație, printre prioritățile din acest an

Potrivit proiectului de buget, sunt alocați bani pentru construirea de noi școli (grădiniță și școală în cartierul Greenfield, Școala Regală, școală în Str. Apicultorilor și școala în cartierul Henri Coandă), iar mai multe unități de învățământ vor fi extinse sau modernizate.

Alte proiecte de investiții pe care administrația locală își propune să le deruleze:
 Finalizarea lucrărilor pentru cele două bazine semi-olimpice și finalizarea studiilor pentru construirea bazinului olimpic Media.
 Vor fi construite, reabilitate și refăcute terenurile/sălile de sport de la mai multe școli și reabilitare/construire  terenuri de fotbal și rugby.
 Amenajarea de parcuri și spații de recreere.
 Modernizare, restaurare și eficientizare energetică pentru imobilul "Teatrul Excelsior".
 Reabilitarea Teatrului "Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu.
 Consolidare și alte lucrări de intervenție la Biserica "Mânăstirea Cașin".
 Amenajarea a două Centre de Colectare Selectivă a Deșeurilor (în total vor fi cinci).
 Amenajarea a 2.000 de platforme de colectare selectivă de deșeuri (faza de proiectare + 10 platforme pilot).
 Achiziția, instalarea și punerea în funcțiune a 17 stații de reîncărcare pentru autoturismele electrice.
 Plantarea a 50.000 de arbori.
 Finanțarea lucrărilor de modernizare a UPU și a Ambulatoriului de la Spitalul Floreasca.
 Construim primul centru din România de recuperare pentru marii arși (proiect aflat în pregatire).
 Lucrări de reabilitare termică la 74 de blocuri de pe raza Sectorului 1.
 Proiectare și lucrări de reabilitare termică pentru alte 85 de blocuri.
 Locuințe pentru tineri și tineri profesori.
 Modernizare infrastructură rutieră (50 de străzi).
 Parcări de cartier.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro