Data: 12.05.2021

Două societăți aflate în relații contractuale cu Primăria, penalizate pentru nerespectarea standardelor de calitate a lucrărilor efectuate

Primăria Sectorului 1 impune societăților cu care se află în relații contractuale respectarea termenelor și a standardelor de calitate în cazul lucrărilor pe care le efectuează.

Administrația locală a decis să blocheze garanția de bună execuție pentru două societăți care au încheiat contracte cu Administrația Domeniului Public pentru plantarea de material dendrologic. Este vorba despre ASOCIEREA AMBRO GARDEN S.R.L. & VI.MA.RA. S.R.L & MAXI DESIGN CONSTRUCT S.R.L. și SOCIETATEA CONSTRUCȚII GENERAL MEDITERRANEA SRL care au plantat în diferite zone ale Sectorului 1 arbori și arbuști. Ulterior, aceștia s-au uscat și nu au mai fost înlocuiți conform prevederilor contractuale.

Valoarea totală a garanției de bună execuție este de 942.492,97 lei din care 743.717,96 lei pentru SOCIETATEA CONSTRUCȚII GENERAL MEDITERRANEA SRL și 198.775,01 lei pentru ASOCIEREA AMBRO GARDEN S.R.L. & VI.MA.RA. S.R.L & MAXI DESIGN CONSTRUCT S.R.L.

"Toate societățile care au contracte cu noi trebuie să înțeleagă că nu vom mai tolera nerespectarea prevederilor contractuale și că nu vom mai închide ochii la încălcarea termenelor și a standardelor de calitate a lucrărilor. Am decis să blocăm garanția de bună execuție la două societăți care au crezut că pot încasa bani publici fără să-și facă treaba la care erau obligate prin contract. În Sectorul 1, vremea lucrărilor de mântuială și a lui «merge și-așa» a trecut", a declarat primarul Clotilde Armand. 

Cele două firme ar fi trebuit să planteze arbori și arbuști în mai multe zone din Sectorul 1, cum ar fi: Bucureștii Noi, Gara de Nord, Știrbei Vodă, Mihalache-Turda, Titulescu-Banu Manta, Șos. Pipera, Calea Victoriei, Aviatorilor, Floreasca, Romană etc.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro