Data: 19.05.2021

Implicăm cetățenii în procesul de elaborare sau revizuire a planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului

Pentru a asigura transparența procesului de elaborare sau revizuire a planurilor de urbanism sau amenajarea teritoriului, administrația locală a Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu pentru aprobarea Regulamentului local privind implicarea publicului atât în etapa de elaborare a acestor planuri, cât și în etapa de reviziuire a lor. Este vorba despre Planurile Urbanistice de Detaliu, documente de urbanism care se adoptă la nivelul Consiliului Local Sector 1. 

Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) se elaborează în conformitate cu prevederile art. 48 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanism, cu modificările și completările ulterioare, cu respectarea Planului Urbanistic General al Municipiului București sau Planurilor Urbanistice Zonale, în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare a Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism și a procedurii de avizare și aprobare a documentațiilor de urbanism și amenajare a teritoriului.

Potrivit proiectului de Regulament aflat în prezent în dezbatere publică, informarea și consultarea publicului  se fac obligatoriu în următoarele etape din cadrul procesului de elaborare sau revizuire a planurilor de urbanism tip PUD: etapa pregătitoare, etapa aprobării PUD-ului, etapa de monitorizare a implementării PUD-ului.

Informarea și consultarea cetățenilor vor fi făcute în conformitate cu Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, cu completările ulterioare, și Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările ulterioare.

Documentațiile supuse procedurii de informare și consultare a publicului vor fi disponibile atât la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9 - Structura Arhitectului Șef/Biroul Reglementări Urbanistice și Arhivă - cât și pe pagina de internet oficală a instituției: www.primariasector1.ro

Procesul de informare și consultare se finalizează cu Raportul informării și consultării publicului, în baza acestui Raport Consiliul Local Sector 1 putând solicita modificarea și completarea documentației de urbanism supuse aprobării.

Regulamentul se află în dezbatere publică

Proiectul de Regulament este pus în dezbatere publică pe site-ul www.primariasector1.ro până în data de 02 iulie 2021 și orice persoană interesată îl poate consulta accesând următorul link:  https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html

Potrivit prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică locală, republicată, până în data de 02.06.2021 se pot trimite în scris, pe adresa de e-mail registratura@primarias1.ro, propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de hotărâre. Totodată, pe site-ul instituției este disponibil și un formular on-line pentru colectarea propunerilor, opiniilor și recomandărilor.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro