Data: 29.06.2021

Consilierii generali ai Capitalei, vot important pentru înființarea ”Școlii Regale”

Elevii din Sectorul 1 vor avea o școală nouă în zona Casa Presei Libere: "Școala Regală". Astăzi, Primăria Sectorului 1 a făcut un pas important în procesul de amenajare a acestei unități de învățământ în imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4, în care funcționează, în prezent, sediul Administrației Domeniului Public Sector 1.

La cererea consilierilor locali ai Sectorului 1, Consilul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de astăzi, 29 iunie 2021, cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă și 7 abțineri, schimbarea destinației imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4 din imobil destinat activităților specifice Administrației Domeniului Public Sector 1 în imobil pentru desfășurare de activități școlare.

Imobilul are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp și va fi pus la dispoziția Colegiului Național de Muzică "George Enescu" pentru ore de studiu individual al instrumentelor. Astfel, elevii acestui colegiu vor putea aprofunda în clădirea "Școlii Regale" studiul viorii, al harpei, al percuției, contrabasului, violoncelului etc.

În prezent, la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" învață aproximativ 650 de elevi sub coordonarea a 280 de profesori, iar spațiul în care își desfășoară activitatea presupune 4- 5 schimburi/zi pentru studiu. Imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4 se pretează a fi utilizat de unități de învățământ în care studiul se poate face individual.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro