Data: 27.07.2021

Publicăm contractul încheiat cu S.C. BRAI-CATA S.R.L. pentru activitatea de colectare, transport, depozitare/eliminare deșeuri

În spiritul transparenței care caracterizează Primăria Sectorului 1 și pentru corecta informare a opiniei publice, publicăm pe site-ul www.primariasector1.ro contractul încheiat de Administrația Domniului Public Sector 1 cu firma Brai-Cata SRL. De altfel, acesta se regăsește și pe site-ul ADP Sector 1.

Reamintim faptul că, vineri, 23.07.2021, Administrația Domeniului Public Sector 1 a achiziționat servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deșeurile necontrolate, cât și coșurile de gunoi stradale.

Menționăm faptul că deși achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.

Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate:
- 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
-  883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest.
                
Totodată, pentru coșurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat. În factură, preluarea gunoiului din coșuri stradale se numește "întreținere curățenie" pentru a împiedica comparația cu alte Unități Administrativ-Teritoriale  și alte firme. Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri din coșuri stradale:
- 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
- 4796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata.