Data: 29.07.2021

Intervenim în teren pentru îndepărtarea efectelor furtunii de aseară

Echipaje ale Administrației Domeniului Public și ale Poliției Locale Sector 1 acționează, încă din cursul nopții trecute, pentru îndepărtarea efectelor furtunii care a avut loc în București. Începând cu ora 22.00, polițiști locali și muncitori din cadrul ADP au ieșit în teren pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil, pentru ridicarea crengilor rupte și suspendate pe cabluri sau căzute pe străzi și trotuare, pentru degajarea cablurilor rupte și căzute sau pentru deblocarea, acolo unde a fost cazul, a străzilor blocate de crengi sau copaci rupți.

Pentru aceste intervenții sunt folosite drujbe, autoturisme și remorci pentru încărcarea materialului lemnos și o autospecială de lucru la înălțime.  

Potrivit evidenței provizorii întocmite de Biroul Prevenire Situații de Urgență din cadrul Poliției Locale Sector 1, în cursul dimineții erau inventariate 56 de puncte care necesitau intervenție: situații de copaci prabușiți pe carosabil, crengi rupte și suspendate pe cabluri sau fire de troleu, crengi căzute pe imobile, copaci în pericol de prăbușire pe carosabil. Menționăm că, din datele pe care le avem, s-au înregistrat șase copaci căzuți pe autovehicule.

Acțiunile de eliminare a efectelor furtunii de aseară vor continua pe parcursul zilei de astăzi până când domeniul public va fi eliberat de cablurile, crengile și copacii căzuți pe străzi sau trotuare.

Locuitorii Sectorului 1 pot semnala astfel de situații la numărul de telefon 021/9540, apelabil 24 h din 24, iar echipajele Primăriei Sectorului 1 vor interveni în regim de urgență.







Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro