Data: 03.09.2021

Clotilde Armand: ”Am reușit să rezolvăm urgent problema de la Liceul «Nicolae Tonitza»”

În legătură cu situația în care se află clădirea nouă a Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" situată în Bd. Iancu de Hunedoara, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, face următoarele precizări:

"Investiția de la clădirea nouă a Liceului «Nicolae Tonitza» este un exemplu tipic de bătaie de joc la adresa elevilor și a banului public din partea fostelor administrații ale Sectorului 1. De mai bine de trei ani, o clădire nouă în care ar fi trebuit să-și desfășoare cursurile în cele mai bune condiții elevii acestui liceu stă închisă din cauza incompetenței și nepăsării celor care au administrat Sectorul 1 în ultimii ani.

Iată cum au stat lucrurile: în anul 2014, administrația PNL a început construirea unui nou corp de clădire pentru elevii Liceului «Nicolae Tonitza» în baza unor planuri greșite. În anul 2016, conducerea instituției a făcut o primă recepție a lucrărilor. Doi ani mai târziu, în anul 2018, deși se știa că noua clădire nu ar fi putut fi niciodată funcțională în aceste condiții, administrația PSD a semnat recepția finală a lucrărilor. Cum să accepți să începi o investiție pe baza unor planuri greșite care nu respectau normele de siguranță și să semnezi recepția lucrărilor când știi că imobilul nu are aviz ISU? Să fie vorba doar de nepăsare și indiferență sau un caz clasic de corupție?

Pentru că nu putem lăsa lucrurile așa, ne asumăm să îndreptăm noi erorile trecutului: facem toate modificările solicitate de ISU în cel mai scurt timp pentru ca elevii Liceului «Nicolae Tonitza» să poată învăța aici în condiții de siguranță.

În paralel, ne îndreptăm împotriva tuturor celor care și-au bătut joc de elevii, de cadrele didactice de la Tonitza și de banii publici. Ne vom asigura că toți vinovații vor fi trași la răspundere"




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro