Data: 15.11.2021

Publicăm Protocolul pentru salubrizare încheiat cu Romprest. 12,5 milioane lei, suma maximă pe care o va plăti lunar Primăria

Consiliul Local Sector 1, reprezentat de Primarul Clotilde Armand, și Compania Romprest Service S.A., prestatorul serviciului de salubrizare din Sectorul 1, au încheiat vineri, 12 noiembrie 2021, un nou protocol prin care se reglementează activitatea de salubrizare stradală din această zonă administrativă în următoarele șase luni.

Conform protocolului, care va intra în vigoare marți, 16 noiembrie 2021, operatorul de salubrizare declară că "programele anexate asigură un program un program de salubrizare stradală eficient pentru lunile noiembrie 2021-aprilie 2022, asigurând starea de curățenie pe întreaga rază adminstrativ-teritorială a Sectorului 1 în condițiile agreate de către părți".

Totodată, potrivit protocolului, Compania Romprest Service S.A. garantează că va presta, în perioada noiembrie 2021-aprilie 2022, activitățile de salubrizare astfel cum sunt agreate de către părți prin acest protocol în regim de continuitate și fără întreruperi.

Valoarea estimată a prestațiilor lunare pentru activitățile de colectare separată și transport separat ale deșeurilor menajere (populație) și similare celor menajere (de la instituțiile publice din subordinea Primăriei Sectorului 1) și pentru activitatea de salubrizare stradală pentru cele șase luni de valabilitate a protocolului nu va depăși suma de 12,5 milioane de lei, inclusiv TVA, sumă pentru care operatorul de salubrizare are obligația să facă dovada executării corespunzătoare a prestațiilor.

"Cetățenii pot vedea, în anexa protocolului, zilele în care echipele operatorului de salubrizare intervin pe strada lor. Mă voi asigura ca acest orar va fi respectat și am dat dispoziții în acest sens Poliției Locale Sector 1 să monitorizeze intervențiile din teren. Fac apel la cetățeni, ca, în situația în care observă nerespectări ale acestui acord, să sune la Poliția Locală, la numărul 021/9540, apelabil 24 de ore din 24," a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Tot potrivit protocolului, autoritatea contractantă va indica cu celeritate, în cursul primei jumătăți a lunii decembrie 2021, un operator agreat pentru eliminarea directă prin depozitare a deșeurilor generate și colectate în Sectorul 1.

Deszăpezirea, reglementată până în 19 noiembrie 

Conform art. 8, alin. 3 din protocol, "părțile convin de comun acord să completeze actualul protocol urmând ca până la data de 19.11.2021 să adopte un act adițional pentru serviciile de deszăpezire aferente iernii 2021-2022".

"Doresc să asigur locuitorii sectorului 1 că în această iarnă serviciul de deszăpezire se va desfășura în regim de continuitate, fără întrerupere și la prețul corect. Vom reglementa toate aceste aspecte printr-un act adițional la prezentul protocol, prevederi care vor avea în vedere interesul comunității Sectorului 1 de avea străzi și trotuare deszăpezite în cel mai scurt timp de la începerea ninsorii și bineînțeles grija și respectul față de banul public", a precizat primarul Sectorului 1.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro